REUTERS
SAMO JE JEDAN KRALJ

VIDEO: FEDERER NA TERENU BRILJIRA KAO U NAJBOLJIM DANIMA, A SKROMNIJI JE NEGO IKAD 'Čilić i društvo su i viši i jači od mene! Sva trojica...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. srpanj 2017. 12:01

Užitak ga je gledati kako igra u 35. godini, pogotovo u Wimbledonu gdje je sedam puta odlazio do kraja i ispisao povijest najvećeg turnira. Roger Federer nadomak je novog finala u All England Clubu, a nadamo se da će u nedjelju na Centralnom terenu imati protivnika kojeg mu želi cijela Hrvatska.

U ždrijebu su još tri imena - Marin Čilić i Sam Querrey, Amerikanac koji je izbacio ozlijeđenog Andyja Murraya, te Čeh Tomaš Berdih koji će protiv protiv dosad nedoriljivog Federera pokušati napraviti senzaciju i ući u finale.

Slavni Švicarac je ponovno u fantastičnoj formi i ima svaki razlog da bude barem malo neskroman uoči petka, ali nije to njegov stil. Nakon četvrtfinalne pobjede nad Milošom Raonićem koji ga je izbacio u poluifnalu Wimbledona prošle godine, osvrnuo se na preostalu konkurenciju.

"Biti favorit ili ne biti i nije toliko važno. I njih će se pitati nešto u tim mečevima. To su sve veliki udarači, sva trojica su viši i jači od mene, tako da ću ja morati pronaći drugačiji način i probiti se tu nekako sa svojim sliceom, spinovima i konstantnošću možda..", rekao je Federer i dodao kako razlog njegove sjajne igre vjerojatno leži u odluci da preskoči zemljani dio sezone.

"Ta odluka je za mene bila pun pogodak!".

Linker
25. travanj 2024 16:25