screenshot: Eurosport / screenshot: Eurosport
NIJE MU TO TREBALO

VIDEO: MURRAY SE MALO ZAIGRAO, A HRVATICA NIKOME NE POPUŠTA Tko je zapravo sutkinja na koju je bezobrazno planuo Britanac?

Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. rujan 2016. 10:26

Andy Murray se u srijedu često svađao sa sutkinjom Marijom Čičak u četvrtfinalnom meču US Opena protiv Keija Nishikorija. Tko je Marija Čičak? Naša, Hrvatica, Zagrepčanka, dijete s Metalke, kako sama sebe voli zvati jer je tamo (Metalac, danas HATK Zagreb) ušla u svijet tenisa sa šest godina.

Danas je ona jedna od najboljih u svojoj branši “zlatna značka” ITF-a i WTA Toura, sutkinja od najvećeg povjerenja i za najveće mečeve.

Mariji je 38 godina, završila je Kineziološki fakultet u Zagrebu, a suđenjem se bavi od 15. godine kad ju je tadašnji trener Damir Abaffy nagovorio da ode na tečaj u Lošinju. Izraženi talent za suđenje brzo je Mariju odveo uzlaznom putanjom. Brončanu značku je već 2008. zamijenila srebrnom, tri godine kasnije potpisala je ugovor s WTA Tourom.

Za razliku od naših nogometnih sudaca, koji ne mogu suditi na najvećim natjecanjima, Marija je to odavno nadišla. Lako što je stalno na najvećim turnirima, posljednje tri godine na nju se najozbiljnije računa u završnicama.

Njen “najveći rezultat” za sada je finale Wimbledona između Petre Kvitove i Eugenie Bouchard prije dvije godine te finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru između Monice Puig i Angelique Kerber. Sjedila je u stolcu i u finalu ženskog Mastersa prije dvije godine (Serena Williams - Caroline Wozniacki), vodila je finale parova na US Openu iste godine...

Suđenju je potpuno posvećena, krasi je hrabrost i “nepoznavanje” velikih imena, odnosno, njoj su na terenu svi isti. Nekada je bila bucka, međutim, da bi uspjela i zadržala se kao vrhunska sutkinja smršavjela je 17 kilograma. Inače ne voli niti da ju se hvali po medijima, najbolje da se ne spominje. Tako bi bila najsretnija.

Sa svim našim tenisačima i tenisačicama je u dobrim odnosima, sve ih poznaje od malih nogu, ali zbog rigoroznih pravila i zaštite autoriteta prisiljena je s njima samo se pozdravljati. Ono uobičajeno, “bok, bok” i svatko svojim putem. Šteta što mora biti tako, Marija je vrlo draga i pristojna osoba.

Linker
07. svibanj 2024 04:11