AFP
PET SATI PAKLA

VIDEO: Nishikori: Nakon prve pobjede nad Čilićem tri dana nisam mogao hodati!

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 08. rujan 2014. 21:56

U ponedjeljak će Marin Čilić igrati najveći i najvažniji meč u karijeri. No, takav će biti i meč Nishikorija. Obojica prvi put u finalu Grand Slam turnira, korak do zvijezda, mali ili veliki, odlučite ili izaberite sami. Bit će im to treći međusobni dvoboj na US Openu. Kad su prvi put igrali, 2010. godine, u 2. kolu, trajalo je četiri sata i 59 minuta, Nishikori je ove godine ustvrdio da nakon tog meča tri dana nije mogao normalno hodati.

Dvije godine kasnije sreli su se opet na US Openu, ovog puta je Marin pobijedio u četiri seta. Od sedam međusobnih dvoboja, Japanac je dobio pet, uključujući i dva ove godine, na početku sezone u australskom Brisbaneu te nešto kasnije u Barceloni. No, brojke i statistike mogu te odvući daleko. Jer, kad bi brojke i statistike rekle sve o tenisu, onda se nikad ne bi dogodilo da jedan Japanac u prvom polufinalu karijere na Grand Slam turnirima pobijedi prvog tenisača Novaka Đokovića.

Kao što se nikad ne bi dogodilo da jedan Hrvat u svom drugom polufinalu na Grand Slam turnirima pobijedi najvećeg tenisača svih vremena, osvajača 17 Grand Slam naslova Rogera Federera, kojem je to bilo 36. polufinale. Pa, ipak, dogodilo se...

Linker
28. lipanj 2024 05:04