REUTERS/Edgar Su / REUTERS
SENZACIJA U AUSTRALIJI

VIDEO: ZADRANKA PRIREDILA SENZACIJU I KAO 'SRETNA GUBITNICA' S AUSTRALIAN OPENA IZBACILA TOP 10 IGRAČICU 'Već sam bila spakirala stvari...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. siječanj 2018. 19:30

Bernarda Pera, 23-godišnja Zadranka koja nastupa pod američkom zastavom, priredila je u drugom kolu Australian Opena jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela turnira.

Pera je na prvom Grand Slamu sezone s turnira rezultatom 6-4, 7-5 izbacila Britanku Johannu Kontu, inače 10. igračicu svijeta i 9. nositeljicu ovog turnira.

Mladoj tenisačici hrvatskih korijena je ovo druga pobjeda na Grand Slam turnirima. Uz spomenutu Kontu, na ovogodišnjem Australian Openu u prvom je kolu već svladala Ruskinju Annu Blinkovu s još uvjerljivijih 6-2, 6-2.

Bernarda je rođena u Zadru 1994. godine, a trenutno je rangirana kao 123. tenisačica svijeta. Na ovaj turnir je upala kao 'sretna gubitnica' nakon što je ispala još u trećem kolu kvalifikacija, a zamijenila je ozlijeđenu Ruskinju Margaritu Gasparyan.

- U ponedjeljak sam spakirala stvari i spremala se otići kad su mi javili da sam upala pa sam još sva uzbuđena. Sva sreća što nisam kupila avionske karte, išla sam ih rezervirati kad su me nazvali. Malo sam bila nervozna na kraju, kad sam trebala riješiti meč, ali nekako sam uspjela to završiti - izjavila je Pera nakon meča u kojem je po prvi puta nakon Kristine Pliškove svladala jednu TOP 50 igračicu.

Linker
26. travanj 2024 12:52