REUTERS
SPEKTAKL U LONDONU

VIDEO/FOTO: Junak Wimbledona opet napravio šou, poklonio mu se i veliki Federer

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. lipanj 2016. 01:36

Kada je prošle godine dva dana čekala da prestane kiša u Nottinghamu, Ana Konjuh je prema vlastitim riječima “ležala na kauču i brojala ovce”. Formula je djelovala: čim su se oblaci razmaknuli, ona je osvojila svoj prvi WTA naslov.

Wimbledon vjerojatno neće osvojiti, ali engleska kiša je još jednom bila njezin saveznik. Nakon više od 24 sati čekanja, 18-godišnja Dubrovkinja izašla je na travu i za nešto više od sat vremena poslala kući Karin Knapp. Protiv Talijanke koja ju je prošle godine glatko pobijedila u Cincinnatiju, Ana je ovaj put bila uvjerljiva. Samo je jednom izgubila servis, kod 2-1 u prvom setu, a nakon toga više nije morala spašavati nijednu break loptu.

poraz dodiga Osim što će biti naša jedina ženska predstavnica u drugom kolu, Konjuh je svojom trećom wimbledonskom pobjedom vjerojatno izborila povratak u Top 100. Nagrada će joj biti okršaj s trećom igračicom svijeta Agnieszkom Radwańskom.

I Ivan Dodig se zahvaljujući lošem vremenu nešto duže zadržao u turniru, ali na kraju mu nije bilo spasa protiv Tomáša Berdycha. U četvrtom setu vratio se od 1-4 do 5-5 i izborio tie-break, no tamo je osvojio samo dva poena.

Novak Đoković je uz manje komplikacije u trećem setu preskočio Adriana Mannarina, no priča dana bio je meč Rogera Federera i “filmskog junaka” Marcusa Willisa. Novi miljenik nacije uzeo je najuspješnijem tenisaču svih vremena sedam gemova, ali će se zauvijek moći hvaliti da ga je lobao. Na Centralnom terenu odigrao je poen koji će ući u “best of” turnira.

Veseli Willisovi navijači na tribini su pjevali “Federer se boji”. I Švicarac je bio oduševljen atmoferom, priznavši da je meč bio drukčiji od svih koji je igrao na Wimbledonu.

- Donio je nevjerojatnu energiju na teren. Vidjelo se da uživa u svakom poenu. Pristupio sam meču kao da je s druge strane Top 50 igrač, jer tako trenutno igra. Marcuse, bilo mi je zadovoljstvo - izjavio je sedmerostruki osvajač.

Linker
30. travanj 2024 10:47