Hannah Peters/Getty Images
REAKCIJA LEGENDARNOG ŠVICARCA

'VJEROVAO SAM U 3% SVOJE ŠANSE' Roger Federer otkrio zašto je uopće igrao meč protiv Đokovića usprkos očitim zdravstvenim problemima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2020. 15:39

Nakon poraza od Novaka Đokovića (6:7m 4:6, 3:6) u polufinalu Australian Opena na press konferenciji oglasio se Roger Federer.

Legendarni Švicarac ušao je u meč sa zdravstvenim problemima zbog kojih je i propustio trening dan uoči meča.

"Nisam imao ništa za izgubiti, a on je mogao sve. Svašta se može dogoditi, što smo viđali i ranije. Uvijek je teško kada imate 3% šanse, ali i to je bolje nego nula. Ja sam u njih vjerovao i zato sam riskirao. To je funkcioniralo na početku, ali nažalost nisam mogao servisom završiti set, za što krivim sebe. A protiv njega je uvijek teško vratiti se u meč", rekao je Federer.

Bolovi u preponama limitirali su Federerovo kretanje, što je bilo više nego očito, ali je svejedno izašao na teren i riskirao pogoršanje ozljede.

"Prije meča protiv Sandgrena bio sam na magnetskoj rezonanci, a onda sam bio na masažama i tretmanima. Na zadnjem treningu sam odlučio da ću igrati, pa ako boli - boli", objasnio je Federer.

Kada se sve rezimira, Švicarac kaže da je zadovoljan učinjenim.

"Da budem iskren, jako sam zapravo zadovoljan sa svime. Igrao sam ok, mogao sam i bolje, ali i puno lošije. Da nisam igrao bilo bi još gore i to bi mi bilo prvi put na nekom Grand Slam turniru. Kada sam publici na finalu ATP Finalsa morao objašnjavati da ne mogu igrati, to mi je bilo najgore. Zato mi je draže da je ovako završilo."

Upitan je Federer i je li mu ovo bio posljednji Australian Open?

"Odgovor je isti kao i prošle godine. Ne znam. Generalno se osjećam dobro, pa sam zato optimističan. Ali sezona je još mlada i puno se toga može dogoditi."

Vjeruje li još u osvajanje nekog Grand Slam naslova?

"Da, vjerujem u to. Sa svojom igrom i formom mislim da mogu to napraviti."

Linker
25. travanj 2024 09:20