Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
ATP WASHINGTON

WASHINGTON NIJE BIO SRETAN ZA HRVATSKE PREDSTAVNIKE U KONKURENCIJI PAROVA Nakon Mektića i Škugora, ispao i Mate Pavić

Piše: HinaObjavljeno: 31. srpanj 2019. 23:20

Američki glavni grad nije bio sretan za hrvatske predstavnike u konkurenciji parova na ATP turniru serije 500, gdje su u utorak Nikola Mektić i Franko Škugor propustili čak sedam meč-lopti, a Mate Pavić i Brazilac Bruno Soares su u srijedu poraženi od Nizozemca Rojera i Rumunja Tecaua sa 7-6 (9), 2-6, (10-7).

Pavić i Soares su u 'tie-breaku' prvog seta propustili tri set-lopte (6-4, 8-7), ali su se vratili u drugom setu. No, odlučujući 'tie-break' je ponovno otišao na nizozemsko-rumunjsku stranu.

Od hrvatskih predstavnika u Washingtonu je ostao samo Marin Čilić koji je sa 7-6 (4), 7-6 (4) nadigrao Rumunja Mariusa Copila u dvoboju 2. kola pojedinačne konkurencije. Čilić u osmini finala čeka pobjednika dvoboja Amerikanca Reillyja Opelke (ATP - 43.) i Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea (ATP - 22.).

ATP Kitzbuehel: Dominic Thiem u četvrtfinalu

Četvrti tenisač svijeta i 1. nositelj ATP turnira u Kitzbuehelu, domaća uzdanica Dominic Thiem, plasirao se u četvrtfinale pobijedivši u 2. kolu sunarodnjaka Sebastiana Ofnera sa 6-3, 6-2, a za plasman u polufinale igrat će protiv Španjolca Pabla Andujara koji je sa 6-4, 6-4 nadigrao Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Thiem je u Kitzbuehelu 2014. godine prvi put zaigrao u finalu na ATP turnirima, ali ga je na putu prema naslovu zaustavio Belgijac David Goffin.

To finale je i dalje najbolji Thiemov rezultat na domaćem tlu, jer u Kitzbuehelu više nijednom nije stigao do meča za trofej, a na dvoranskom turniru u Beču nikada nije stigao dalje od četvrtfinala.

Dvostruki finalist Roland Garrosa ove godine ponovno ima priliku za domaći trijumf. Ove godine bi mu to bio treći trofej, a ukupno 14. u karijeri. Posljednji je osvojio u Barceloni.

Linker
20. travanj 2024 00:32