AFP
POHVALE LEGENDE

Wilander: Čilić će kad-tad osvojiti Grand Slam turnir!

Čini mi se da mu je Goran pojednostavio igru i danas on izgleda mnogo bolje - kaže Veliki Šveđanin
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 03. rujan 2014. 14:01

Emisija Game, Set and Mats, koja Eurosportovim gledateljima nudi sjajne analize mečeva iz kuta legendarnog Matsa Wilandera, bila nam je posebno zanimljiva nakon Čilićeva ulaska u četvrtfinale US Opena. Na opasku suradnice i bivše Top 10 igračice, i dalje atraktivne Barbare Schett, da je Čilićeva pobjeda nad Gillesom Simonom iznenađenje, Šveđanin je ponudio zanimljivo objašnjenje:

- Možemo reći da je iznenađenje jedino zbog njihova međusobnog skora. Simon je vodio 4-0 i iz te perspektive to može biti iznenađenje. Međutim, Čilić ima dovoljno talenta za ovakve pobjede. S Goranom Ivaniševićem je dobio novu snagu. Čini mi se da mu je Goran pojednostavio igru i danas on izgleda mnogo bolje - smatra sedmerostruki Grand Slam pobjednik i poentira:

- U njemu vidim budućeg Grand Slam pobjednika. Možda se varam, ali čini mi se da on to ima u sebi. Jednom će mu se otvoriti ždrijeb, imat će malo sreće u mečevima s najboljima i otići će do kraja, vjerujem u to.

Je li US Open 2014. ta prilika? Ždrijeb je pomogao, Marin izgleda solidno, ali i za polufinale mora odigrati najveći meč u karijeri.

Linker
25. rujan 2024 21:29