CROPIX
'TO SU TI TRENUCI'

'ZA OVO SE ŽIVI, ZA OVO SE TRENIRA!' Ni Marin Čilić ne može objasniti senzaciju! Kumovi iz Međugorja briljiraju: 'Što se dogodilo, ne znamo ni mi!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2018. 20:00

"Ovo su mečevi za koje se živi i za koje se trenira, posebno kada igramo pred domaćom publikom i mislim da je to jedan od razloga zašto smo danas pobijedili", rekao je Ivan Dodig nakon što je s Marinom Čilićem senzacionalnim preokretom pobijedio Daniela Nestora i Vaseka Pospisila 2:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Pred oko 3000 gledatelja u Gradskom vrtu naš je par doveo Hrvatsku do vodstva 2:1 nad Kanadom u susretu 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa, i to nakon što je izgubio prva dva seta te prikazao blijedu igru.

U trećem setu, Kanađani su imali i break, servirali za 5:3, ali kumovi iz Međugorja su od tog trenutka proigrali i do kraja uz pomoć sjajne osječke publike odigrali na najvišoj razini.

"Od početka smo krenuli sporije, ali ova publika i način na koji smo završili meč je nešto za što se živi, za što treniramo i svaki dan se ustajemo. To su ti trenuci", rekao je Ivan Dodig, a Marin Čilić pokušao je objasniti što se dogodilo u prva dva seta.

"Mislim da smo obojica bili malo sporiji na početku, ta prva dva i pol seta. Nisam dobro reagirao, nismo bili toliko ubojiti, no s druge strane oni su odigrali gotovo perfektno dva i pol seta. Nakon toga, što se dogodilo, ne znamo ni mi. Imali smo malo sreće, ostalo je par prilika do završetka trećeg seta. Uz pomoć publike, dobre atmosfere i energije došli smo do dvostrukog breaka. Četvrti i peti set bili smo puno bolji na terenu, objasnio je Čilić.

Linker
28. travanj 2024 06:32