Emilio Andreoli/Getty Images
PRISILNI ODMOR

TEŽAK UDARAC ZA INTER Brozović stadion napustio na štakama, saznalo se kolika ga pauza čeka, Conte će morati pronaći zamjenu za ponajboljeg igrača!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. siječanj 2020. 17:02

Inter je u kratkom intervalu u Lecceu pretrpio dva udarca. U 77. minuti Mancosu je izjednačio rezultat na 1:1, tako je i ostalo, što je Juventus iskoristio za bijeg na četiri boda viška, a u 83. minuti zbog ozljede je s terena izašao Marcelo Brozović. Hrvatski reprezentativac na štakama je napustio stadion Via del Mare, a u ponedjeljak su klupski liječnici konstatirali da ga čeka barem 25 dana pauze.

Brozović je u pokušaju blokiranja ušao u šut suparničkom igraču koji u zamahu nije pogodio loptu nego njegovu nogu. Dogodilo se to pred kaznenim prostorom Intera. Udarac je bio toliko jak da mu je ozbiljno uganuo gležanj. Hrvatski reprezentativac tako je na prisilnom odmoru, a trener Antonio Conte imat će brige koga gurnuti u prvi plan. Brozović i Lukaku ključna su okomica igre Crno-plavih, to dovoljno govori kakav su pretrpjeli hendikep. Protiv Leccea umjesto njega ušao je Borja Valero, talijanski mediji naveliko se bave tko će ga zamijeniti.

Dobro je za Inter što nije prošao i gore, da se radi o lomu pitanje je kad bi ponovno zaigrao. Brozović će propustiti prvenstvene utakmice s Cagliarijem, Udineseom, Milanom, a pitanje je hoće li biti fit 16. veljače za ogled s Lazijom u Rimu. Barem prema trenutačnoj procjeni. U kupu neće igrati s Fiorentinom 29. siječnja.

U tekućoj sezoni Marcelo je započeo i završio 18 utakmice prije ove, Conte ga nijednom nije izvukao s terena, osim sad kad je morao. Zabio je dva gola i imao tri promašene velike prilike, iako puca tek jednom po susretu u prosjeku. Na njegovom kontu je pet asistencija i 90 posto točnih dodavanja. Samo jednom je napravio pogrešku koja je dovela izravno do pogotka protivnika. Radi 1,4 prekršaja po susretu, dobio je pet žutih kartona. Crveni nije ugledao pred svojim očima.

Ozljeda će ga na neko vrijeme izbaciti iz kontinuiteta nastupa, ali i dati mali predah koji mu trener sigurno ne bi ponudio. Kao što nije ni dosad. Što se tiče reprezentacije to nema nikakvog utjecaja jer Vatreni će prve prijateljske utakmice igrati tek krajem ožujka. Dotad bi Brozović već trebao biti na svojoj razini. Spremnosti i igre.

Linker
19. travanj 2024 07:44