Screenshot
NETKO JE STAO NA KABEL

TEŽAK ŽIVOT U KARANTENI! PRVAKINJA POLUDILA NA NESPRETNOG SUPRUGA Htio je motivirati, pa napravio glupost: 'Iskopčao mi je uređaj, ma to je idiot'

I dok neki biraju nižerazredne, ali “prave” nogometne utakmice iz Bjelorusije i Tadžikistana, drugi radije gledaju zvijezde kako se obračunavaju na igricima
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 09. travanj 2020. 14:26

Zahvaljujući svim blagodatima moderne tehnologije - igraćim konzolama, virtualnoj stvarnosti, streamanju - sportski događaji samo su se preselili na virtualne platforme. A tko, uostalom, kaže da takav sport ne može pružiti dramatiku, znoj, suze i prikovati milijune gledatelja za TV...

Iz Australije dolazi priča o triatlonki Mirindi Carfrae koja je pokrenula natjecanje preko virtualne stvarnosti. Trostruka svjetska Ironman prvakinja se natjecala protiv Jocelyn McCauley iz SAD-a, Kanađanke Angele Naeth i Jeanni Seymour iz Južnoafričke Republike, u prvom Ironman natjecanju putem virtualne stvarnosti.

Glavna junakinja priče, Carfrae, je dobro stajala na 90 kilometara dugoj vožnji biciklom kada je shvatila što znači prevelika navijačka privrženost. Naime, kako bi je dodatno ohrabrio na putu k pobjedi, Mirindin je muž otrčao do vitrine s trofejima, na brzinu pobrisao prašinu s njih pa ih brže-bolje išao pokazati supruzi, znajući da bi time mogao zaraditi koji dodatni bod u bračnim odnosima. Međutim, nespretni muž je u žurbi iskopčao uređaj i tako Mirindu izbacio iz utrke.

Screenshot

- Htio me motivirati i uspio je iskopčati uređaj. Ma to je idiot - komentirala je Carfrae.

Što znači mehanički kvar na svojoj je koži osjetio i vozač Formule 1 Lando Norris. Ovog je vikenda, naime, održana Velika nagrada Australije, ali, jasno, preko igrice Formule 1 u kojoj su sudjelovali vozači prave Formule 1, Formule 2, ali i neki bivši vozači, poput Jensona Buttona. Prijenos utrke je bio na službenom YouTube kanalu, a i komentator je bio zadužen za prenošenje prijenosa. U jednom trenutku je, međutim, Lando Norris, koji inače vozi za McLaren, potpuno nestao s utrke budući da se malo zaigrao proteklih dana, pa su mu pružatelji internetskih usluga iskopčali internet. Norris se zatim prebacio u ulogu komentatora, pa nakon što je proglasio Charlesa Leclerca iz Ferrarija pobjednikom Melbournea, deinstalirao je igricu poručivši kako bi se, “da nije bilo slabe veze, njegov lik na kraju polijevao šampanjcem, a ne Charlesov”.

Pobjednik utrke je pak priznao da mu nije bilo lako, iako je slavio s 14 sekundi prednosti pred vozačem Formule 2 Christianom Lundgaardom.

- Znojio sam se kao lud. Ne bole me mišići kao nakon pravih utrka, ali nivo koncentracije zaista treba biti visok, stoga sam se jako puno znojio tijekom utrke.

Iduća postaja virtualnog prvenstva Formule održat će se za 10 dana kada je na rasporedu Velika nagrada Kine.

Screenshot

Na dan kad se trebala održati prava “Utrka po Flandriji”, jedan od biciklističkih klasika, organizatori su napravili virtualnu utrku s 13 vrhunskih vozača: Bettiolom, Van Avermaetom, Van Aertom, Evenepoelom... Utrka nije trajala klasičnih 266 km i više od šest sati nego se vozilo posljednja 32 kilometra.

U Engleskoj su se pak ovog vikenda gledatelji zabavljali prateći virtualnu inačicu inače jako popularne konjske utrke Grand National. Oko 4,8 milijuna gledatelja je u jednom trenutku pratilo utrku na koju se moglo i kladiti, a sve dobitke (2,6 mil. funti) bookmakeri su donirali zdravstvu.

Američki sport također ne staje, utrka NASCAR-a je odvožena, a igrači iz NBA lige upravo sudjeluju na turniru u 2K20 igrici. Iz NBA lige uskoro planiraju i jednu novost, čelnici lige s ESPN-om usuglašavaju detalje o prijenosu H.O.R.S.E.-a, igre u kojoj bi sudjelovali igrači koji imaju dvoranu ili barem koš u vlastitim domovima.

H.O.R.S.E. je igra u kojoj prvi igrač šutira s neke pozicije na terenu, a ostali igrači moraju ponoviti njegov šut. Oni koji ne uspiju, dobiju jedno slovo, a onaj koji prvi postane “konj” ispada iz igre. Još se ne zna točan datum.

Linker
23. travanj 2024 17:21