Damir Krajac / CROPIX CROPIX
UPORNI UKRAJINCI

TIHA PATNJA DARIJA SRNE I DRUŠTVA! Šahtar ne odustaje od sjajnog Dinamovog veznjaka, modri odbili 12 milijuna eura, ali onda je stigla nova ponuda...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. siječanj 2020. 12:21

Šahtar je zainteresiran za Nikolu Moru! Modri su već odbili jednu ponudu ukrajinskog kluba od 12 milijuna eura, ali radi se tek o početnoj ponudi. Prema nekim našim saznanjima, uskoro bi ponuda Šahtara mogla biti podebljana. Inače, Moro je već gotovo dvije sezone tiha patnja najboljeg ukrajinskog kluba. Još na turskim pripremama prije dvije sezone, kad je hotelu Regnum s Modrima boravio Šahtar, govorilo se o ponudi od 15 milijuna eura.

Tada se činilo da bi moglo doći do transfera, ali na koncu se to nije dogodilo. Međutim, Šahtar ne odustaje od sjajnog Dinamova veznjaka. Konačno, jedan od glavnih ljudi u klubu iz Donjecka koji igrao u Šahtaru proslavljeni je kapetan Vatrenih Darijo Srna, a on također ima izvanredno mišljenje o majstoru iz plave svlačionice. O mogućem transferu pričalo se i ove sezone, još prije početka prijelaznog roka.

Dinamo je igrao u skupini Lige prvaka Šahtarom, Moro je obje utakmice odigrao na vrlo visokoj razini, iako je u drugoj, onoj nesretnoj maksimirskoj dobio drugi žuti karton. Već tada se počelo pričati o tome da je veznjak Modrih želja Šahtara. Vidjet ćemo kako će se ova priča dalje odvijati, ali barem tako saznajemo, Moro u Šahtaru sasvim je ozbiljna opcija koja bi se mogla realizirati do kraja siječnja.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX

Pat-pozicija

Za sada su Moro i Oršić, kojeg želi Slaven Bilić i njegov WBA, najozbiljniji kandidati za odlazak iz plavog doma. Naravno, u priči su i dalje Hajrović i Gavranović, no tu se čekaju adekvatne ponude. Kao što se i očekivalo, s obzirom na kvalitetu Dinamovih nogometaša, što se više zahuktava prijelazni rok, tako se pojavljuju i sve jasnije priče o transferima. Modri igrači su na cijeni, mnogi bi ih željeli vidjeti u svojim rosterima. S druge strane, Modri trebaju i reducirati roster za proljeće, tako da je dosta izvjesno da će se neki transferi i ostvariti.

Kad je u pitanju Dani Olmo, saznajemo da je na snazi još uvijek pat-pozicija. Dakle, mladi veznjak još se nije odlučio na potpisivanje novog ugovora, što naravno ne znači da se to neće dogoditi. Klub na tome inzistira, što je sasvim normalno, Dinamo se mora zaštiti. Isto tako saznajemo da osim one ponude Barcelone, nije stigla ni jedna druga za sjajnog veznjaka Modrih. Iz nekih menadžerskih izvora pak saznajemo da bi mogla doći iz - Rome. Po tim saznanjima, Vučica sprema ponudu koja bi možda mogla zadovoljiti Dinamove apetite.

No, naravno, to su za sada samo informacije koje stižu, kad i ako stigne, onda će se o tome raspravljati. Ako nas pitate, po onome kako se stvari odvijaju, bez obzira što zasada nema ništa konkretno na temu ‘ponuda za Olma’, dojam jest da će na koncu Dani ove zime ipak otići iz Dinama. Ali pod uvjetima koji će zadovoljiti Dinamo.

Linker
19. travanj 2024 08:50