AP
DOČEK PRVAKA U MADRIDU

Tisuće navijača pozdravilo heroje, Kralj im poručio: Nastavite u ovom ritmu!

Reprezentativce danas još očekuje sastanak sa španjolskim kraljem Juanom Carlosom, a nakon toga parada na otvorenom autobusu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2012. 20:27

Španjolska nogometna reprezentacija vratila se s trofejem europskog prvaka u Madrid, gdje ju je dočekala razdragana gomila vjernih navijača...

Kapetan "furije" Iker Casillas je ponosno s trofejem pobjednika, zajedno s izbornikom Vicenteom del Bosqueom prvi izašao iz zrakopolova kompanije Iberia na kojoj je stajao natpis "Ponosni smo na svoju nacionalnu momčad". Podsjetimo, Španjolska je furiozno protutnjala kroz finale Eura pregazivši Italiju s glatkih 4-0.

Reprezentativci su direktno iz zračme luke otišli na sastanak sa španjolskim kraljem Juanom Carlosom.

- Razveselili ste sav španjolski narod. Ali ne samo zbog osvojenog naslov, već zato jer ste kao osobe bili naš ponos u Poljskoj i Ukrajini. Ovo je plod vašeg znanja, vaše predanosti, ali prije svega napornog rada vašeg izbornika Vicentea del Bosquea. Čestitam vam i nadam se da ćete i dalje nastaviti u ovome ritmu – rekao je španjolski kralj kojem je kapetan Iker Casillas poklonio dres s brojem 1 na leđima, iznad kojeg je njegovo ime.

Nakon kraljevskog prijema španjolski su se reprezentativci zaputili prema otvorenom autobusu koji ih je provezao kroz centar Madrida gdje ih je dočekalo na desetke tisuća navijača.

Španjolska je obranom naslova iz 2008. godine postala prva reprezentacija u povijesti koja je na tri uzastopna velika natjecanja (Europska i Svjetska prvenstva) uzela naslov pobjednika. Tim su naslovom barem nakratko utažili tugu i gnjev nezadovoljnih građana čija nezaposlenost iznosi 25 posto.

Nekoliko španjolskih novina je na današnji dan (ponedjeljak) objavilo karikature na kojima su izbornik i neki od igrača u odijelima, te se nalaze u ulozi političara.

"Rješenje naših problema: Del Bosque – premijer, igrači – njegovi ministri", piše u El Mundu.

Linker
03. svibanj 2024 07:02