SERGIO MORAES / REUTERS
POGODIO IH PORAZ

TKO GUBI IMA SE PRAVO LJUTITI, ALI OVO... Hrvati će izgubiti od Srbije s pet golova razlike!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2016. 22:32

Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2), te su tako osigurali barem srebrnu medalju.

U finalu olimpijskog turnira u Riju, koje je na rasporedu u subotu, Hrvatska će igrati protiv Srbije koja je u svojem polufinalu svladala Italiju sa 10-8 (3-0, 3-2, 1-0, 3-6).

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Andro Bušlje sa četiri i Anđelo Šetka sa tri gola. U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan sa po tri pogotka.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.

2016 Rio Olympics - Water Polo - Preliminary - Men's Preliminary Round - Group B Spain v Croatia - Maria Lenk Aquatics Centre - Rio de Janeiro, Brazil - 10/08/2016. Antonio Petkovic (CRO) of Croatia reacts during the game. REUTERS/Laszlo Balogh FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Laszlo Balogh
Antonio Petković

- Primili smo previše golova, nismo mogli slaviti na ovakav način. To je i uzrok poraza. Kako znamo i umijemo moramo se smiriti i pripremiti za iduću utakmicu. Nema većeg motiva od borbe za olimpijsku medalju - rekao je Aleksandar Radović.

- Ušli smo loše u utakmicu. Malo zbog treme, malo zbog pritiska, jer smo treći put bili u ovoj situaciji, a zna se kako smo prolazili. Šteta, jer nismo slabiji od Hrvatske. Imali smo veliku šansu, ali moramo zaboraviti ovo i ući u utakmicu za broncu puno bolje nego sada. Sada izgleda da je Hrvatska čudo, ali igrat će sa Srbijom u finalu i izgubit će s pet razlike - govorio je Draško Brguljan.

Linker
24. travanj 2024 10:19