Nikola Vilic / CROPIX / CROPIX
RUŽNA PROVOKACIJA

'TO JE BLJUTAVO I APSOLUTNO DNO DNA' Stigao odgovor na skandaloznu izjavu Vešovića: 'Dat ću vam 100 kuna za jogurt, da se sirotinja najede'

Piše: damir begovićObjavljeno: 13. rujan 2016. 13:43

Cibalia prvi put ove sezone nije primila pogodak. Dovoljno za bod protiv Rijeke koja je na vinkovačkom travnjaku djelovala nadmoćno, ali i jalovo. Nisu Kekovi strijelci mogli ‘’s rive pogoditi more’’, promašili su nekoliko teško promašivih prigoda, a u dramatičnoj završnici čak i kazneni udarac iz kojeg je Gorgon pogodio gredu!

- Istina, imali smo sreće koja nam je u nekim prijašnjim utakmicama nasušno nedostajala - kaže Cibalijin strateg Stanko Mršić koji je bod osvojen protiv lidera okarakterizirao ‘’velikim’’.

- Rijeka ovoga trenutka igra najbolji nogomet u Hrvatskoj, dok mi nismo bili pravi. Ovo je čak jedna od naših najlošijih utakmica ove sezone, mnogo bolje smo izgledali protiv Hajduka, Dinama i pogotovo Osijeka (sve tri Cibalia je izgubila 0:2). Razlog? Teško mi je to sad odgonetnuti, žestoko smo radili tijekom prvenstvene stanke, možda je to utjecalo na svježinu. U svakom slučaju, dobro je što nismo izgubili, psihološki nam ovaj bod stvarno mnogo znači. Čestitke svim igračima na angažmanu, a Matkoviću na sjajnim obranama - dodaje Mršić.

Cibalia zapravo i nije ponudila bogzna što; u obrani je curilo, veza rastrgana na sve strane, a napad odsječen i bezopasan. No, angažman je bio na maksimumu, navijači su to prepoznali i ispratili Nebesko-plave pljeskom prema svlačionici. Uz skandiranje ‘’Dajte im plaće, dajte im plaće!’’. Pojedini stanovnici nebesko-plave svlačionice, naime, čekaju plaće za veljaču (!?), ni ostalima nisu redovite...

- Što ne znači da smo gladni, pa nismo bili gladni ni za vrijeme Domovinskog rata. Za jogurt imamo, Vešovićev novac nam ne treba, neka ga zadrži za sebe, makar se neke stvari ne mogu kupiti novcem - napominje trener Cibalijinih vratara Tomislav Vranjić koji je na predahu između dva poluvremena pri izlasku aktera na travnjak imao ‘’situaciju’’ s crnogorskim nogometašem koji je prethodno ‘’udarao ispod pojasa’’.

Split, 261111.
Park Mladezi
Nogometna utakmica 16. kola 1.HNL izmedju RNK Split i HNK Cibalia.
Na slici: Guzva pred vratima Cibalie. Brani Tomislav Vranjic, lijevo s brojem 5 Velimir Vidic iz Splita
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX / CROPIX

Podsjetimo, u završnici 1. dijela Vešović je u gužvi na terenu pokušao omalovažiti domaće igrače: ‘’Dat ću vam 100 kuna za jogurt, da se sirotinja najede.” Nimalo gospodski od igrača gospodskog kluba...

- Ispričavam se sportskim prijateljima iz HNK Rijeka na mojoj neprimjerenoj reakciji, ali bio sam isprovociran Vešovićevom bljutavom izjavom, to je stvarno dno dna. Još mi je poručio ‘’doći ćeš ti u Rijeku’’... Hoću, naravno, i to dva dana ranije! - dodaje Vranjić. Šteta što je na korektnu, sadržajnu i dramatičnu utakmicu bačena ova mrlja.

Linker
30. travanj 2024 22:59