Cropix/Boris Kovačev
PIŠE DAVORIN OLIVARI

TO JE MOGUĆE SAMO KOD NAS Hrvatska zbog Vatrenih proglašena najjačom sportskom silom svijeta, a oni iz domovine dobili tek tri službene čestitke!?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. lipanj 2018. 17:17

Nakon pobjeda nad Nigerijom, a posebno nad Argentinom, svi su se u Rusiji, strani i domaći ruski kolege divili Vatrenima. Ne samo novinari, momcima Zlatka Dalića divio se cijeli svijet, čitali smo razne hvalopjeve na raznim portalima. Njemački 'Bild' je nakon trijumfa Vatrenih nad Gaučosima, Hrvatsku proglasio najjačom sportskom silom svijeta.

I tako, dok se Globus divi Vatrenima, Modriću, Lovrenu, Rakitiću, Mandžukiću i ostalima, iz Hrvatske baš nema nekih glasova podrške. Naravno, tu ne računamo one obične ljude, koje volimo nazivati narodom i koji se veseli na ulicama i trgovima hrvatskih gradova. Tu mislimo prije svega na one koje vladaju državom, političare i razne funkcionere...

Dakle, službeno su na mail HNS-a stigle samo tri čestitke! Prvi je čestitao zagrabački gradonačelnik Milan Bandić, ostale dvije su poslali Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski vaterpolski savez! Dakle, tri službene čestitke za Dalića i momke koji su se nakon dvadeset godine plasirali u drugi krug na Svjetskim prvenstvima! Uz dodatak da još niti jedan političar nije došao niti na jednu utakmicu Vatrenih.

Mi ga nismo vidjeli, ali kazali su nam da je na ogledu s Argentinom bio Jakov Kitarović suprug predsjednice Kolinde. Zanimljivo je zaista kako hrvatski političari doživljavaju hrvatske nogometne uspjehe. Kad smo već spomenuli da je prošlo dvadeset godina od ovakvoh uspjeha, sjećamo se 1998. godine, kad je na svakoj pobjedi Hrvatske osobno čestitao pokojni predsjednik Franjo Tuđman, koji se na kraju i pojavio u Francuskoj. Oni koji se danas kunu da idu tragom Tuđmana malo su daleko od njegovog puta, barem kad je hrvatski nogomet u pitanju.

Naravno, ne znači da čestitke nisu dolazile nekoma na privatne mailove il mobitele, neke druge adrese, ali samo ova tri su službeno stigle na službeni mail HNS-a... Možda će ih stići malo više ako postanemo svjetski prvaci... Možda će se netko tada poželjeti i fotografirati, možda ubaciti neki 'selfie'...

Linker
06. svibanj 2024 02:14