CROPIX
POVRATAK DOBRE ATMOSFERE

TO JE NEKI NOVI, MLADI HAJDUK! NOVI TRENER UVEO 'NAŠU DICU' I OBJASNIO ŠTO SLIJEDI: 'Oni će samo rasti, a Rudeš nitko nije ovako nadigrao'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. prosinac 2018. 22:13

Rudeš je u sklopu 16. kola HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj ugostio splitski Hajduk koji je ovoga tjedna bio središte burnih previranja nakon što je smijenjen Zoran Vulić, a na vruću trenersku stolicu sjeo je dotadašnji strateg druge momčadi Hajduka Siniša Oreščanin.

Bijeli su slavili s 4:1, poveli su autogolom braniča Rudeša Obanora u 7. minuti, na 2:0 povisio je igrač utakmice Mijo Caktaš, a uspješan start novog trenera potvrdio je Jairo dvama pogocima u 64. i 69. minuti. Počasni pogodak za domaće zabio je Ivan Tomičić u 82. minuti.

Zagreb, 011218.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Hajduk je lako pobijedio u utakmici u kojoj nije imao pravi otpor suparnika, za trenera Sinišu Oreščanina idealan početak, miran start i tri boda. I da je sam birao rivala za premijeru, vjerojatno bi kazao - Rudeš. No Bijeli su djelovali aktivnije i pokazali bolji govor tijela.

- Vrlo sam zadovoljan, moram biti umjeren da to ne bi otišlo u euforiju. Sretan sam najviše zbog igrača. Odlično su odgovorili nakon što smo tri-četiri dana razgovarali i spremali se. No gust je raspored i nemamo puno vremena za hvalospjeve - kazao je trener Hajduka.

Imao je na terenu petoricu mladih u startnih 11.

- Dvije sam godine u Hajdukovoj Akademiji, imam dobar uvid, ti su se igrači profilirali u drugoj momčadi i samo im treba malo adaptacije na Prvu HNL. Nisam iznenađen time kako su odigrali, samo će rasti, a ta će priča ići kako želimo. Poštujem i ostale igrače koji su odradili svoj dio, istaknuo bih Miju Caktaša, koji se pokazao i bio dobar. Trebala mu je takva utakmica, na toj razini izvedbe.

Vidjela se velika želja igrača.

- Na treningu sam uočio da su igrači dobri, da su dobro reagirali na zahtjeve, samo smo se punili optimizmom, što sam i kazao u najavi. Ali to je tek prva utakmica. Ipak, Rudeš nitko nije baš ovako nadigrao, a moji su igrači najzaslužniji što smo to napravili.

Pravi ispit za Oreščanina bit će u Kupu u Osijeku.

- Naravno, zato kažem da nema euforije. Osijek je težak protivnik Hajduku u Osijeku, tradicionalno. I mnogo jače momčadi Hajduka lomile su zube u Osijeku. Optimistični smo, nema govora da ćemo se predati, dobro ćemo se spremiti i pokušati izaći kao pobjednici.

Trener Rudeša Marko Lozo kazao je:

- Utakmicu smo otvorili autogolom, nakon toga pada u vodu sve što si radio cijeli tjedan. Morali smo činiti korekcije. Pokušali smo iznenaditi protivnika kroz visoki presing, ali imali smo problema jer su nas rastvarali preko zadnjih veznih. Hajduk je dominirao, odigrao perfektnih pola sata. U drugom dijelu oni su smanjili intenzitet, mi smo držali kontrolu, nadali se golu pa da kod njih dođe do blage nervoze, ali dogodio nam se loš pas, kontra i treći primljeni gol. Hajduk ima klasu iznad nas, individualno. Nama slijede utakmice u kojima ćemo tražiti bolji rezultat.

Koliko Rudeš može bolje?

- Nešto može. Lošije ne može biti što se tiče rezultata. Da smo uzeli koji bod više, ova bi momčad izgledala 30 posto bolje. Teško je igrati kad se gubi iz utakmice u utakmicu. U stanci nakon prvog dijela sezone morat ćemo resetirati ekipu.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 21:25