Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
SVE BOLJA FORMA

TO JE OPET ONA STARA LOKOMOTIVA Cibalia potučena do nogu u Kranjčevićevoj, Doležal otvorio golijadu

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. rujan 2016. 22:44

LOKOMOTIVA-CIBALIA 4:0 (Doležal 37', Marić 42', Bočkaj 73', Grezda 76')


LOKOMOTIVA: Zagorac - Karačić, Majstorović, Rrahmani, Rožman - Capan - Doležal (od 79. Rihtar), Majer, Ivanušec, Bočkaj (od 74. Grezda) - Marić (od 78. Antunović ).
Trener: Tomislav Ivković.

CIBALIA: Matković - Muženjak, Tomašević, Jerbić, Šare - Mijoković - Čuljak (od 46. Ugrina), Mišić (od 71. Baša), Vitaić, Crnčević (od 46. Tiago) - Dabro.
Trener: Stanko Mršić 5.

Sudac: Goran Gabrilo (Split) 6,5. Pomoćnici: Perica i Radić. Četvrti sudac: Krečak. Delegat: Matošić.

Strijelci: 1:0 - Doležal (37), 2:0 - Marić (42), 3:0 - Bočkaj (73), 4:0 - Grezda (76)
Žuti kartoni: Ugrina (66 - preoštar start), Mišić (71 - preoštar start), Rožman (72 - preoštar start)
Crveni kartoni: -

------------------------------------------

Cibalia je u Kranjčevićevu ulicu došla kao pretposljednja momčad lige, a napustila je kao posljednja. Vinkovčani su potpuno podbacili, mogu biti sretni rezultatom iako su doživjeli potop. Cibalia je Lokomotivi došla kao melem na renu, na krilima opet vrhunski raspoloženog Lovre Majera Plavo-bijeli su upisali drugu uzastopnu pobjedu i krenuli prema sredini ljestvice. Primila je Cibalia četiri gola, a njihov vratar Mladen Matković, koji je doduše i glavni krivac za drugi primljeni pogodak, još je četiri puta zaustavljavao Lokose u izglednim situacijama, ne računavši velike promašaje zagrebačke momčadi. Lokomotiva je imala četiri različita strijelca, a svoj četvorici bili su to premijerni ovosezonski golovi u prvenstvu.

Od početka do kraja bila je to utakmica na jedan gol. U 18. minuti prva odlična šansa na utakmici. Nakon akcije velikih Lokomotivinih nada Luke Ivanušeca i Majera, za udarac se izborio Mirko Marić. Nanišanio je s 15 metara iskosa, vratar Mladen Matković bio je svladan, no lopta je otišla pokraj vratnice. Druga prilika bila je još bolja i zbila se u 34. minuti. Jan Doležal idealnom loptom kroz sredinu obrane pronašao je Marića, koji je ostao sam ispred Matkovića, ali u situaciji jedan na jedan vratar gostiju bio je uspješniji.

Stoper Cibalije Josip Tomašević je odmah potom krenuo u najatraktivniji prodor cijele utakmice, s loptom je praktički stigao od jednog do drugog kaznenog prostora. Nisu to Vinkovčani iskoristili, Tomašević se pritom malo i umorio, pa je i to možda kumovalo vodstvu Lokomotive. Pola zasluga za gol ide asistentu Ivanušecu, pola strijelcu Doležalu, koji je na svoj sretni 13. gol u Prvoj HNL čekao čak 13 mjeseci. Pet minuta kasnije i konačna odluka o pobjedniku, Majer je bio asistent iz slobodnog udarca, a Marić se iskupio za veliki promašaj i poentirao prvi put u aktualnom prvenstvu. Matković je potom skinuo zicer Petru Bočkaju, no sve dobro što je napravio ionako će pasti u sjenu reakcije kod drugog gola. Tako je to s vratarima…

Ništa se nije nastavilo ni početkom nastavka, skinuo je Matković zicer i Majeru u 48. minuti, spasio je potom i Muženjak na gol-crti, u 63. Ivanušec nije uspio pogoditi mrežu sa samo nekoliko metara glavom. Cibalia je bila razbijena vojska, sa 0:2 nakon sat vremena igre mogla je biti oduševljena. Marko Dabro omogućio im je prvu pravu priliku tek u 65. minuti. Izborio je slobodnjak na 20 metara od vrata pa je majstor prekida Frane Vitaić dobio šansu. Tukao je odlično, ali je i Danijel Zagorac iskoristio šansu za atraktivnu obranu. Matnu situaciju u 70. minuti nije iskoristio Bočkaj, no Zagorec s Kajzerice tri minute kasnije nije imao milosti prema Matkoviću. Bočkaj je izašao, Eros Grezda ušao pa odmah i on pogodio mrežu gostiju. Nije lako Stanku Mršiću, momčad mu je u psihološkom ponoru, a njegov kolega Tomislav Ivković osigurao si je mirniji san i drugi vikend uzastopce.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
09. svibanj 2024 16:39