Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
OPTIMIZMA NE MANJKA

TO JE PRAVO RIVALSTVO Oba suprotstavljena tabora vjeruju u isto: Pogledajte jasne i nedvosmislene izjave čelnika Rijeke i Dinama

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. veljača 2017. 08:55

U jeku prodaje najboljih igrača (Tomasov, Močinić, Lešković, Balaj, Bezjak...) Damir Mišković ljetos je tvrdio da će ovo biti najbolja Rijeka njegova mandata. Rijetki su mu vjerovali, ali jesen je pokazala da je bio u pravu i Bijeli su prezimili s plus šest u odnosu na Modre. Budući da je s Rujevice otišao samo Matej Mitrović, za kojeg su dovedene čak dvije zamjene, Miškovićev je optimizam dodatno nabujao.

- Moje je mišljenje da je Rijeka danas bolja od bilo kojeg drugog kluba u Hrvatskoj, pa tako i od Dinama. Ako vjerujemo da smo bolji, ostat ćemo prvi - govorio je Mišković dok su Riječani odrađivali pripreme u Portugalu.

Optimizam sigurno temelji na mnogim jesenskim prezentacijama Rijeke, svakako i na tome što su se nakon prodaje Mitrovića na Rujevici uspjeli oduprijeti inozemnim ponudama za ostale važne igrače.

- Rekao sam na početku priprema da želimo zadržati najbolje igrače koje imamo, a bilo je i nemoralnih ponuda koje smo odbili. To je već velik uspjeh - poručio je Damir Mišković.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

---------------------------------------------------------------------------

U Maksimiru smo za mišljenje i stav uoči nastavka prvenstva pitali glavnog direktora Tomislava Svetinu. Po svim pitanjima u Dinamu su optimisti.

- Zadovoljni smo prijelaznim rokom jer smo zadržali igrače za koje je bilo puno upita i svlačionicu ojačali s nekoliko jakih imena. O Sammirovoj je kvaliteti bespredmetno uopće govoriti, dok je Marcus Guilherme jedan od najvećih talenata brazilskog nogometa i potencijalno bi mogao biti najveći ulazni transfer na ovim područjima. To sve govori o Dinamovim namjerama - započeo je Svetina, a potom istaknuto i domaće klince.

- Nadalje, veseli me što su naši talenti iz B momčadi odradili pune pripreme i što su pokazali da se na njih već sada može ozbiljno računati. Trener Petev odradio je svoje prve pripreme s Dinamom, a rezultati pripremnih utakmica, i posebno igra, bili su iznad očekivanja. Slažem se s njegovim riječima da je Dinamo bolji nego jesenas, da su igrači napredovali u svim segmentima.

A onda se okrenuo borbi prsa o prsa s Rijekom i osvrnuo na tezu s Rujevice da je Rijeka trenutno bolja od Dinama.

- Unatoč minus šest bodova, i dalje ne ovisimo ni o kome. Dinamo ima sve u svojim rukama i sve pobjede do kraja sezone značile bi obranu naslova prvaka. Što se pak Rijeke tiče, vidim da su nedavno u Portugalu osvojili turnir pa najavili da je to vježba za penjanje na postolje. Vježbanje nikada nije naodmet, ali uvjeren sam da će taj Atlantic Cup biti jedini Rijekin trofej ove sezone.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Linker
06. svibanj 2024 01:20