REUTERS/Feline Lim
TEŠKO LJETO ZA HRVATA

'TO NIJE TOČNO, OBJAVLJUJU SE GLUPOSTI! TU NEMA NI MALO ISTINE!' Krugovi vrlo bliski Perišiću za SN kategorički demantirali napise o Interu i Conteu

Hoće li Vatreni ostati u Nerazzurrima? La Gazzetta dello Sport donijela je tekst u kojem ističe da naš reprezentativac nema budućnosti na San Siru
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 13:08

Ime Ivana Perišića ponovno je preplavilo talijanske medije, La Gazzetta dello Sport objavila je: “Inter ga je stavio na transfer listu, a s nje skinuo Politana. Conte ga je prekrižio, na njega više ne računa, a ne bude li kupca spremni su ga poslati na posudbu. No, za Crno-plave neće igrati”.

Međutim, izvor vrlo blizak Perišiću energično nam je demantirao: - To nije točno, objavljuju se gluposti. Puno se ljudi raspituje, pa treba reći da u tome nema nimalo istine.

Perišić zasad ostaje u Interu, bez obzira što ga je Antonio Conte s lijevog krila preselio na središnju špicu. Mnogi su stručnjaci skeptični da na tom mjestu njegove vrline mogu doći do potpunog izražaja, dosad u pripremama nije još zabio gol, ali niti ga je Inter otpisao, niti on ima transfer na vidiku. Perišić očito ne drži u rukama dobru ponudu i dojam je, ukoliko se ne dogodi do kraja prijelaznog roka, spreman je boriti se za “mjesto pod suncem” na bilo kojoj poziciji, po načelu - i golman ako zatreba!

Neće pod svaku cijenu

Za njega, kao i za hrvatsku reprezentaciju, bilo bi idealno da ode u klub u kojem će moći dati najbolje od sebe u ulozi u kojoj je postao svjetska marka, ali neće pod svaku cijenu iz Milana. Odbija posao koji bi se u narodu oslikavao pod egidom “S konja na magarca”

Danas u 18 sati pada zavjesa na prijelazni rok u Engleskoj, klubovi iz Premiershipa više neće moći kupovati i to bitno smanjuje šanse da Perišić napravi veliki transfer. Iako su se nekad oko njegova imena spominjali Manchester United i Arsenal, prije svih, do tog aranžmana nije došlo, niti neće. Inter je svojedobno tražio 50 milijuna eura odštete, sada pojedini talijanski mediji pišu da ga cijeni na 30.

No, kako mu je Antonio Conte već spustio rejting izjavama nakon ogleda s Manchester Unitedom da ne može odgovoriti zadaći na lijevom boku, a njegove pozicije krila nema, ako bi ga Inter zaista službeno dao na licitaciju, pa koliko bi mogao dobiti? Tko bi u takvim okolnostima dao 30 milijuna? Vjerojatno nitko. Neovisno vrijedi li toliko Perišić, a smatramo da vrijedi.

Ostaje šansa

U Inter je stigao 2015. godine, nakon što je potpisao poboljšani ugovor zarađuje pet milijuna eura neto po sezoni. To je vrlo dobra plaća kakvu ne može dobiti na mnogo adresa, a lova nikad nije drugorazredno pitanje. Mediji kao zainteresiranog navode Monaco, no jesu li u Kneževini doista spremni ući u tu investiciju?

Perišić će na pozdrav Conteu i društvu iz Appiano Gentilea mahnuti jedino ako njemu tako bude odgovaralo. Žestina s kojom je iz njegova najužeg kruga odbačena tvrdnja da je na izlaznim vratima sugerira da se i dalje vidi u Interu.

Romelu Lukaku prvi je napadački pik Antonija Contea, Edin Džeko još jedna želja, ali Crveno-crni ne obiluju klasnim špicama, čak i da dovedu nekog od njih dvojice, a vjerojatno će na kraju u tome uspjeti, Perišiću će ostati šansa da se bori za mjesto drugog. Pa kako bude...

Nastavak na sadašnjoj adresi značio bi da sa 30 godina mimo svoje volje odbacuje najbolje što ga je krasilo, proboje, asistencije i golove prvenstveno s lijevog, po potrebi i desnog boka. Da se vraća u mladost i još jednom dokazuje. Kao mlad nogometaš koji se tek probijao, dok je nosio dres francuskog Sochauxa igrao je iza špice, djelovao kao playmaker koji razigrava ekipu i pakira šanse. Talijani bi kazali trequartista.

Povratak u prošlost

No, noseći dres Cluba Bruggea u sezoni 2010/11. zabio je 22 gola i bio najbolji strijelac belgijske lige, ujedno i igrač sezone. Tada, sa 22 godine, željan afirmacije, igrao je ponekad i napadača. Ne klasičnog sidraša, nego rotirajuću špicu. Trener Nizozemac Adrie Koster stavljao ga je u čak četiri ofenzivne role - na oba krila, iza centarfora, ali i u vršak napada.

U međuvremenu etablirao se na boku, ali po načelu - uzmi što se nudi - Perišić je prisiljen na ovim pripremama vratiti se osam godina unatrag. Kraj Lukakua ili bilo kojeg drugog centafora njegova će uloga biti druge špice. No, ne treba podcijeniti ni najgori rasplet i za Ivana Perišića i izbornika Zlatka Dalića - da ga tijekom jeseni trener Conte zabetonira za klupu.

Perišić se veselio dolasku Antonija Contea u Inter. Cijeni ga vrhunskim stručnjakom koji će klub konačno podignuti u zonu borbe za trofeje, a tome žudi, jer iako ima naslov prvaka s Borussijom Dortmund i dva njemačka kupa, teži titulama i upotpunjenju karijere. Sebe je vidio kao igrača za velike engleske klubove, na što je dugo pikirao, a sad je teško očekivati da može otići u zvučnije ime od Intera.

Linker
19. travanj 2024 22:41