Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
NOVI 'SIN VJETRA' NA MAKSIMIRU

TO SE ČEKALO DUŽE OD GODINU DANA, DOGOVOR NIKAD NIJE BIO BLIŽE Jedan od najbržih igrača HNL-a i još jedan reprezentativac pred potpisom za Dinamo!

Lirim Kastrati potpisuje za Dinamo, ali ostaje u Lokomotivi do ljeta
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2020. 11:46

Lirim Kastrati (21) sljedeći bi tjedan trebao potpisati ugovor s Dinamom, a u plavu svlačionicu preseliti sljedećeg ljeta. Kosovski reprezentativac već je dugo na Dinamovu radaru, a eto, sad bi se dovođenje iznimno brzog igrača moglo i realizirati. Posao još nije definitivno dovršen, ali naši izvori kazuju da se radi o nekim sitnim detaljima.

Nema nikakve dvojbe da je Kastrati jedan od najboljih igrača HNL-a, radi se o iznimno brzom i prodornom krilu koje ove sezone briljira u Lokomotivi. Kastrati je uz Marka Tolića najbolji strijelac Lokomotive s osam postignutih pogodaka, a uza sve to zabilježio je i četiri asistencije, što ga ukupno čini najučinkovitijim nogometašem momčadi Gorana Tomića.

Zagreb, 260419.
Stadion NK Zagreba.
Utakmica 31. kola 1 Hrvatski telekom nogometne lige,
NK Lokomotiva - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Luka Ivanusec, Lirim Kastrati.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je bio u potrazi za krilnim igračem još za ovaj, zimski prijelazni rok, ali budući da je od krucijalnih igrača otišao samo Olmo, da su ostali svi krilni igrači, od Mislava Oršića pa do Hajrovića, za kojeg se također špekuliralo da bi mogao napustiti plavu svlačionicu, nije bilo potrebe za gomilanjem igrača.

Vjerojatnim dovođenjem Kastratija Modri rješavaju poziciju na desnom krilu, iako Kosovar može igrati i na lijevom. Naravno, govorimo o slaganju momčadi za iduću sezonu.

Priča s Kastratijem podsjeća na onu s Franom Karačičem, desnim braničem koji će također naljeto biti priključen plavoj momčadi. Fran je potpisao s Modrima, ali će također ostati do ljeta u Lokomotivi. S Karačićem i Kastratijem, mladim i iznimno perspektivnim igračima, Modri rješavaju svoju desnu stranu, a i pokazuju viziju za budućnost koja će se očito temeljiti na mladim i kvalitetnim snagama. Nakon jednog razdoblja u kojem Modri nisu posezali za igračima s Kajzerice, priča se opet zahuktala. Lokomotiva itekako dobro radi, zna dovesti i adekvatno afirmirati mlade igrače, koji onda postaju iznimno vrijedan materijal koji može imati zapaženu ulogu u Dinamu. Konačno, ako se srede još ti neki detalji i realizira transfer Kastratija, onda će naljeto u momčadi Modrih igrati četvorka sjajnih mladih igrača koji su stigli iz Lokomotive - Majer, Ivanušec, Karačić i Kastrati.

Inače, Kastratijeva je cijena na Transfermarktu 1,8 milijuna eura.

Linker
04. svibanj 2024 06:28