Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NISU JOŠ SVE NI VIDJELI

'TO ŠTO STE VIDJELI JE SLIKA DANAŠNJE HRVATSKE' Šarić ostavio u čudu američke novinare!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 08. kolovoz 2016. 21:14

Dario Šarić nije raširio ruke poput famoznog kipa Krista Iskupitelja, ali je u posljednjoj sekundi utakmice protiv Španjolske bio jednako velik za hrvatsku košarku.

Poletio je prema vrhu dvorane, izdužio se koliko je visok i stavio velikog Paua Gasola na poster. Blokada za sva vremena. Više puta smo navodili da je Dario Šarić karika koja je nedostajala, a u gradu podno Crista Redentora nastavio je otkupljivati grijehe iz prošlosti hrvatske košarke.

Istina, blokadom kojom je sačuvao pobjedu 72-70 protiv europskog prvaka Španjolske iskupio je i dio svojih napadačkih grijeha, ali i pokazao zašto u završnici svake utakmice mora biti u igri bez obzira što je ranije radio.

Zbog Olimpijskih igara i velikog broja NBA-ovaca u obje momčadi, utakmicu je pratilo pola Amerika, Bojana Bogdanovića je jedan novinar nazvao “Kevinom Durantom međunarodne košarke”, ali Šarić je privukao najviše komentara. Posebno nakon pobjedničke blokade nad jednim od najvećih europskih košarkaša svih vremena.

- Šarić je sjajan, uspjet će u NBA-u. Odličan i kad ne zabija puno koševa. Ima najvažniju stvar, pobjednički mentalitet, već sad je NBA igrač - hvalio ga je crnogorski Španjolac Nikola Mirotić.

Američki novinari u Riju priznali su da ga dosad nisu gledali pa su bili začuđeni kako se dobro snašao na velikoj pozornici.

- Vi ne shvaćate kakav pritisak nosi na leđima jer je u Hrvatskoj označen kao ‘the next big thing’. I sjajno ga nosi, a njegova blokada je slika današnje Hrvatske - odgovorio im je Roko Ukić.

Nadovezao se i Aco Petrović.

- Dario radi puno stvari koje moju momčad čine boljom, nije sve u koševima. *

Linker
05. svibanj 2024 12:35