Togoanci napustili Afrički kup nacija, Obilale ipak živ i nalazi se u bolnici!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2010. 15:03

Togoanska nogometna reprezentacija povukla se s Afričkog kupa nacija u Angoli nakon atentata koji je na nju strojnicom izvela skupina pobunjenika u pokrajini Cabindi. Napuštanje turnira potvrdio je Radio Monte Carlo.

Podsjetimo, u petak je togoanska reprezentacija napadnuta tijekom vožnje autobusom u Cabindu, prilikom čega je smrtno stradao vozač, dok je ranjeno još šest osoba, među kojima dva člana liječničkog tima i dva igrača, vratar Kodjovi Obilale (GSI Pontivy) i branič Serge Akakpo (Vaslui).

Konfederacija afričkog nogometa (CAF) priopćenjem je poručila da oružani napad na togoansku reprezentaciju u petak neće utjecati na održavanje Afričkog kupa nacija koji započinje u nedjelju 10. siječnja, no, sada je jasno, Togoanaca ondje neće biti.

Baš kao što se moglo naslutiti po izjavama potresenih igrača, donesena je očekivana odluka, pa su igrači i osoblje stigli u zračnu luku odakle će se zaputiti u Lome, glavni togoanski grad i vratiti se kućama.

Prema još nepotvrđenim informacijama, rezervni golman togoanske nogometne reprezentacije Kodjovi Obilale podlegao je ozljedama zadobivenim u oružanom napadu na autobus nacionalne momčadi. Obilale (25) je bio jedan od dvojice ranjenih igrača u jučetrašnjem napadu koji se dogodio u pokrajini Cabindi u Angoli gdje su Togoanci došli na Afrički kup nacija koji počinje u nedjelju. Drugi ozlijeđeni igrač je 22-godišnji branič Serge Akakpo. Vijest o Obilaleovoj smrti donijelo je nekoliko francuskih medija, ali zasad bez službene potvrde.

- Primili smo poziv u kojem nam je rečeno da Obilale nije preživio, ali to još uvijek nije službeno - izjavio je za L'Equipe Alain le Dour, trener francuskog amaterskog kluba Pontivyja čiji je nesretni vratar bio član.

Linker
05. svibanj 2024 09:02