POZIVA NA OPREZ

Torres: Svjesni smo da su Hrvati jaki, a ispadanje Rusije nam je velika opomena!

Slaven Bilić morao je uvjeravati predstavnike inozemnog tiska da je Hrvatska tolerantna i normalna zemlja koja uopće nema problema s rasizmom, ali ima šačicu huligana na tribinama
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 17. lipanj 2012. 22:39

Šokantan oproštaj Rusije od Eura nakon briljantne uvertire odjeknuo je u španjolskoj svlačionici. Fernando Torres priznao je novinarima da su igrači razgovarali o tome.

Ovaj rezultat Rusije opomena je za sve momčadi. - Moramo pobijediti u posljednjoj utakmici, ne smijemo kompromitirati ovo što smo dosad učinili. Čeka nas opasan suparnik kojem također igraju pobjeda ili remi, porazom riskiraju raniji povratak kući. Znamo kako su jaki Hrvati, pogledali smo nekoliko snimaka njihovih utakmica i poštujemo ih - rekao je Torres.

Netko je iz publike podsjetio napadača da bi dobar rezultat “furije” puno značio sunarodnjacima koji osjećaju posljedice duboke krize.

- Unutar momčadi razgovaramo uglavnom o nogometu, kriza dosad nije bila tema niti motiv kojim bismo se hranili. Ipak, svi mi u domovini imamo obitelji, prijatelje i svjesni smo kako Španjolci danas teško žive. Bit ćemo presretni ako dođemo u priliku osvojiti Euro i tako barem na jedan dan vratiti osmijeh na lica naših ljudi. San nam je vidjeti Casillasa kako na kraju podiže pobjednički pehar…

Utakmicu s Hrvatskom Torres dočekuje sa žutim kartonom.

- To jest kočnica na određeni način, ali imam dovoljno iskustva da završim utakmicu bez žutog kartona. Ako i dobijem drugi karton, ima me tko zamijeniti.

Torres kaže da uživa u svakoj minuti provedenoj na terenu, posebno ističe genijalce iz španjolskog veznog reda “od kojih svaki napadač mora profitirati”.

Torresu je društvo na presici pravio pričuvni golman Pepe Reina. Na upit o premiji za naslov (300 tisuća eura), odgovorio je - prva vijest. Častio je superlativima Modrića, čije je sposobnosti upoznao u Premiershipu, i dodao da poštuje našeg vratara Pletikosu.

Na posljednjem suočenju s međunarodnim pressom prije utakmice Slaven Bilić je morao uvjeravati predstavnike inozemnog tiska da je Hrvatska tolerantna i normalna zemlja koja uopće nema problema s rasizmom, ali ima šačicu huligana na tribinama.

- Ne želimo da nas ti ljudi podržavaju. Njih treba istrijebiti sa stadiona - rekao je Bilić.

Linker
19. svibanj 2024 08:36