NEPONOVLJIVI FERNANDO

Torres za anale: El Nino je prvi nogometaš u povijesti koji je ujedinio četiri velika naslova

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. svibanj 2013. 12:14

Da se u nogometu, kao i u boksu, dijele šampionski pojasi, Fernando Torres u srijedu bi nakon finala Europske lige imao jednakih problema kao i Vladimir Kličko. Ne bi, naime, na sebi pronašao mjesta za vješanje svih titula.

El Nińo će još u narednih osam dana biti “apsolutni svjetski prvak”: osvajač svjetskog i europskog naslova sa Španjolskom te aktualni pobjednik Lige prvaka i Europske lige. Sve dok Bayern ili Borussia sljedeće subote na Wembleyju ne naslijede Chelsea na europskom tronu. “Hoće li se ikada ijednom nogometašu u budućnosti ovako posložiti planeti”, zapitao se u srijedu navečer novinar BBC-ja.

Crne rupe

Još je veći kuriozitet da se radi o igraču koji je u protekle dvije sezone prošao kroz dvije crne rupe: bez pogotka je bio između 19. listopada 2011. i 18. ožujka 2012., odnosno 24 utakmice, dok je krajem prošle godine “suh” na terenu bio punih 11 sati. A ipak je, eto, zabio u dvije najvažnije utakmice - u finalu lanjskog Eura protiv Italije i sada protiv Benfice.

- Nakon onakvog prvog poluvremena, nisam mislio da će se to dogoditi, ali ipak smo i to uzeli. Baš smo htjeli osvojiti Europsku ligu, a ovoj je generaciji to vjerojatno bila jedina šansa u karijeri - rekao je Torres.

Njegov vodeći pogodak iz 60. minute mnoge je podsjetio na “dobrog starog Torresa”. Kralja brzine i snalažljivosti. Riješio se čuvara Luisăa, gotovo plesnim korakom zaokružio vratara Artura Moraesa i naciljao mrežu.

Ključni golovi

Računajući dva finala Eura, bio mu je to treći pogodak u krucijalnim mečevima. Isplati li se takvog “igrača trenutka” čekati čak i kada apstinira mjesecima? Menadžer na odlasku Rafael Benítez, koji ga je vodio i u Liverpoolu, uvjeren je da Torres isplati svako povjerenje, prije ili kasnije.

- Puno je radio s kondicijskim trenerima da bi povratio brzinu. Napredovao je tijekom cijele sezone. Ljudi su govorili da ću ja izvući najbolje od njega. Drago mi je što je to potvrdio - zaključio je Benítez.

Linker
02. svibanj 2024 20:36