REUTERS/Sergio Perez
PLES MILIJUNA

TOTALNA REKONSTRUKCIJA U MADRIDU, ALI NE SAMO U REALU Najveći izlazni transfer u povijesti pokrenuo lavinu, neizvjesna i sudbina dvojice Hrvata

NOVA ERA Ovog ljeta bit će mnogo promjena u kadru Atletica
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 16. svibanj 2019. 22:31

Odlazak Antoinea Griezmanna, u najvećem odlaznom transferu u povijesti kluba potvrdio je urušavanje sadašnje momčadi Atletico Madrida, budući da će je ovo ljeto napustiti najmanje petorica igrača udarne postave.

Uprava će ovo ljeto imati težak zadatak pronaći odgovarajuće zamjene kako bi se klub mogao iduće godine boriti za trofeje i ravnopravno natjecati s Barcelonom i Real Madridom. Prošli vikend je oproštajnu utakmicu odigrao stoper Diego Godin, a prije njega je odlazak u Bayern potvrdio francuski reprezentativni branič Lucas Hernandez.

Dugogodišnji desni bek Juanfran, kojem istječe ugovor, također je priopćio da neće nastaviti u Atleticu, a ovih dana se očekuje ista poruka i lijevog beka Filipea Luisa. Njihovim odlaskom u povijest odlazi obrana koja je 2014. osvojila španjolsko prvenstvo, te igrala u dvama finalima Lige prvaka, 2014. i 2016. Upravo je obrana bila najjači dio momčadi od kada je Diego Simeone sjeo na klupu u prosincu 2011. godine. Trener je ove sezone produžio ugovor, no pitanje je s kojim će igračima krenuti u novu eru.

Screenshot: Instagram

Imaju ugovore

Novine Marca smatraju da će klub prodati i desnog beka Santiaga Ariasa, dovedenog prije samo godinu dana, pa je zasad neizvjesna sudbina hrvatskog desnog beka Šime Vrsaljka, koji se oporavlja nakon operacije koljena. Nije još uvijek jasna niti situacija hrvatskog napadača Nikole Kalinića, dovedenog također prošlo ljeto i koji je uglavnom priliku čekao na klupi. Premda su španjolski mediji izvještavali da bi on i Vrsaljko mogli napustiti Wanda Metropolitano, obojica imaju ugovore i nakon ove sezone.

Atletico je prodao napadača Luciana Vietta, koji je ove sezone bio na posudbi u Fulhamu. Dosad su tako prodani Griezmann, za 120 milijuna eura, te Lucas Hernandez i Vietto, dok je Godinu i Juanfranu istekao ugovor. Mjesec i pol dana prije otvaranja tržišta Atletico je zaradio 183 milijuna eura s kojima će krenuti po pojačanja.

Novine AS smatraju kako će Argentinac Simeone zamjenu za Griezmanna potražiti u svojim sunarodnjacima Icardiju iz Intera ili Dybali iz Juventusa, ili pak u Cavaniju, urugvajskom napadaču iz PSG-a. U Atleticu su godinama u napadu igrali Južnoamerikanci poput Forlana, Falcaa, Diega Coste...

Linker
18. svibanj 2024 15:16