CROPIX
SVE JE OTVORENO

TRANSFER-BOMBE OTVARAJU NOVU VELIKU PRIČU NA MAKSIMIRU U Dinamo stiže jedan od najvećih talenata HR-nogometa, postoji uvjet: 'Očito nas je prerastao!'

BOŽIDAR ŠIKIĆ Direktor Lokomotive o mogućim epilozima ljetnog prijelaznog roka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 04. svibanj 2018. 10:26

Kako se bliži kraj sezone, sve su češće najave budućih događaja u ljetnom prijelaznom roku. Bit će tako vrlo zanimljivo na Kajzerici, neki su Lokomotivini nogometaši na meti inozemnih, ali i domaćih klubova. A sve su glasnije priče da bi dragulj Lokosa Lovro Majer (20) ipak mogao preseliti u Dinamo...

- Zasad nemamo nikakvu konkretnu ponudu ni za koga. Postoje neki kontakti, nekakva ponuda Sampdorije u svezi Majera, ali sve je to još uvijek daleko od konkretnih razgovora, ništa još nije stavljeno na papir, niti je objelodanjeno - kaže Lokomotivin direktor, Božidar Šikić.

Koliko je zapravo realno da Majer ode u Dinamo?

Bio bi to najbolji potez

- Osobno sam mišljenja da bi to za njegov igrački razvoj bio najbolji potez! Međutim, treba vidjeti što će se događati u Maksimiru, ne može Dinamo u svlačionici imati ‘desetoricu’ igrača istoga tipa! Konkretno: ode li Ćorić, bilo bi logično da Majer pojača Dinamo! No, ostane li Ćorić u Maksimiru, tada nema nikakve logike Majerov transfer u Dinamo - govori Šikić i pojašnjava:

- Majera se, naime, ne smije zaustavljati u razvoju! Očito je da je prerastao Lokomotivu, ali isto tako ne smije ići nigdje gdje ne bi igrao. Znam da je teško nekome jamčiti hoće li igrati ili ne, ali igrač sam mora dobro procijeniti odlazi li u sredinu kojoj je potreban takav tip igrača i hoće li imati adekvatnu minutažu. Lovro je mlad igrač koji je na Kajzerici dobio maksimalan vjetar u leđa u svom nogometnom razvoju, postao je ozbiljan igrač u Prvoj HNL i sad je vrijeme za iskorak, za stepenicu više. Ali, ne bude li igrao, sigurno se neće razvijati onako kako bismo svi mi željeli.

Koliko je izgledno da će Majer ovoga ljeta napustiti Lokose?

- Nemoguće je sad odgovoriti na taj upit. Majer još ima dvogodišnji ugovor, Lokomotivin je igrač i sve te priče i Majerova razna seljakanja po klubovima zapravo su priče bez pokrića. Majer će otići kad to Lokomotiva bude željela, kad klub kaže ide li, ili ne ide!

Još bez ponude

Dođu li paralelno i Dinamova i inozemna ponuda, koje bi vas zadovoljile, kako ćete postupiti?

- Vidjet ćemo što je povoljnije za klub i igrača, ali i što je dugoročno povoljnije. Ne trebam posebno naglašavati da igrač kad odlazi u inozemstvo iz Dinama, vrijedi barem pet puta više nego kad odlazi iz Lokomotive...

Spremni ste, dakle, prihvatiti i Dinamovu skromniju ponudu, uz dodatak ugovoru o adekvatnoj podjeli budućeg inozemnog transfera?

- Naravno! To je za nas jako dobra opcija.

Ima li Majer svog menadžera?

- Koliko znam, ne. I svi razgovori o njegovoj budućnosti idu preko našeg kluba. Pomalo me već živciraju te bajke o menadžerima, pa u zadnja dva mjeseca javilo mi se 20-ak ljudi, svi se predstavljaju kao nekakvi menadžeri i govore da imaju klub za Lovru! A konkretne ponude nigdje! Još mi samo čistačica nije došla i rekla da ‘ima klub za maloga’... Sve je to otišlo predaleko, ta je uloga menadžera predimenzionirana i svatko si uzima za pravo svašta raditi.

A kakva je situacija s Karačićem? Spominje se i njegov odlazak u Dinamo?

- Nek’ se Karačić najprije, poput Majera, posve dokaže u majici Lokomotive! Dobro igra, napreduje, mladi je reprezentativac, ali još je rano za razgovore o njegovu odlasku...

Linker
21. svibanj 2024 22:26