Cropix/Srđan Vrančić
BEZ KONKURENCIJE

TRANSFER GODINE U MAKSIMIRU Dinamov 'wunderkind' odlazi za 10 milijuna eura, htjeli su ga Bayern, Chelsea i City!

Josip Brekalo karijeru nastavlja u Wolfsburgu, a Dinamo će na ime odštete zaraditi 7 milijuna eura te 3 milijuna od idućeg transfera, dakle, ukupan iznos transfera iznosit će 10 milijuna eura!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. svibanj 2016. 22:08

Trebaju se dogovoriti još samo neki sitni detalji. Zoran Mamić jučer već u kasno poslijepodne stupio je u kontakt s vodećim ljudima Wolfsburga, a najvažnije jest da je kontaktirao financijskog direktora s kojim je dogovarao sve segmente ugovora o transferu. Transfer bi se trebao završiti vrlo brzo...

Sve je dakle, pred onakvim završetkom kako su Sportske novosti pisale prije neki dan. Dakle, Modri će odmah inkasirati 5 milijuna eura, sljedeće dvije godine još dva, a onda, naravno, i ona tri ako se mladi talent bude transferirao iz "vučjega grada". Trener Zoran Mamić u petak je dokrajčio priču o odlasku Josipa Brekala, najtalentiranijeg Dinamova nogometaša.

- Najbliži odlasku je Josip Brekalo! Nije još sve definirano, ali moglo bi se sve završiti vrlo brzo.

Očekivao se takav rasplet, o tome su, uostalom, SN pisale u proteklom razdoblju. Pitali smo Mamića je li ponuda Wolfsburga zadovoljavajuća za klub?

- Mi imamo neke ponude za Brekala koje su bolje od njihove, i to prilično bolje, pa ćemo ubrzo vidjeti što će se dogoditi - kazao je Mamić.

Nije želio kazati koji to klubovi nude više od Wolfsburga. Saznali smo mi. Brekala su željeli Bayern, Chelsea i Manchester City. Međutim, sva tri kluba imala su namjeru posuditi napadačkog wunderkinda u druge klubove. Chelsea je već imao klub za njega, radilo se o Vitesseu. Takva opcija nije se svidjela igraču, njegovoj obitelji i menadžerskom teamu, a ni ukupna ponuda nije bitno bolja od ove Wolfsburgove.

Jer po onome što saznajemo, Brekalo će na svojoj novoj destinaciji sigurno igrati, imati značajnu minutažu. Wolfsburg sljedeće sezone misli pomladiti momčad, pa se dolazak hrvatskog napadača idealno uklapa u tu priču. Na njegovoj poziciji kod Vukova igra Andre Schürle, ali po informacijama koje smo dobili od njemačkih izvora, njega bi ovog ljetnog prijelaznog roka Wolfsburg trebao prodati u Tottenham, pa se za Brekala otvara široki prostor kod trenera Dietera Heckinga. I Max Kruse, inače klasična špica koja je zamjena Basu Dostu, a koji je ponekad znao zaigrati na lijevoj strani, na izlaznim je vratima, tako da Josip zapravo neće imati konkurenciju.

U petak poslijepodne nazvali smo i oca mladog napadača. Antu Brekala.

- Oprostite, ali još ne bih izlazili s nikakvim komentarima, pričat ćemo kad sve bude završeno - kazao je tata Ante.

Saznajemo da je upravo tata Brekalo itekako zaslužan za finiširanje posla na najbolji mogući način. Ante je htio da sve strane budu zadovoljne, da Dinamo dobije adekvatnu odštetu koje je u konačnici i ispala takva, a da njegov sin završi u jakom bundesligaškom klubu i ima minutažu. Konačno, Brekalo će dospjeti u ruke sportskog direktora Wolfsburga, Klausa Aloffsa, čovjeka koji zna raditi transferne poslove. Svojevremeno je dok je bio u Werderu prodao Mesuta Özila u Real, Diega u Juventus, da ne govorimo o transferu Kevina de Bruynea... To pišemo zato kako bi bilo jasno da će Modri na kraju ipak dobiti ona tri milijuna od budućeg transfera.

Linker
04. svibanj 2024 22:42