CROPIX
ŽELIO GA BIVŠI TRENER

TRANSFER NA ČEKANJU Nesuđeni novi klub procijenio da Hajdukov veznjak, kojeg bijeli plaćaju 180 tisuća eura po sezoni, traži previše novca...

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 31. prosinac 2019. 15:43

Odlazak Hamze Barryja u MOL Fehervar više se ne čini tako izvjesnim kao prije tjedan dana kada se spominjalo da je sve pripremljeno za transfer Hajdukova Gambijca u klub kojemu je trener Joan Carrillo koji je svojedobno vodio Bijele.

Carrillo, koji je nedavno preuzeo MOL Fehervar, upravo je inzistirao na igraču kojega jako dobro poznaje iz poljudske epizode i kojega bi rado vidio u svom veznom redu u borbi za naslov prvaka Mađarske s Ferencvarosem koji ima četiri boda više i utakmicu manje. Carrilla u tom klubu jako poznaju i cijene te uvažavaju njegove želje jer je s njim, još kada se zvao Videoton, bio prvak države. Hamza je kod Carrila u Hajduku igrao važnu ulogu, kod njega od svih trenera koji su ga vodili ima najviše nastupa (37 uz tri gola i šest asistencija), a Španjolac ga je vidio kao glavno pojačanje u vezi.

No, trenutačno je sve stalo, a zapelo je oko financijskih uvjeta koji traže Hamza i njegov zastupnik te se čini da se MOL Fehervar okrenuo drugim opcijama na toj poziciji. Hamza je u posljednjoj godini ugovora u Hajduku, ukoliko sada ne ode ili se kojim slučajem ne dogovori oko produženja, idućeg ljeta će moći slobodan u novi klub.

Hamza u Hajduku ima 180 tisuća eura po sezoni, od Mađara koji mogu ponuditi oko 300 tisuća, htio bi nešto više, stoga se sve na neko vrijeme zaustavilo, ali opet ne znači da ne može doći do dogovora. Hajduk je praktički voljan pristati na ono što Mađari nude, no zapelo je na uvjetima samoga igrača.

Ovo bi bila jedna od zadnjih prilika Hajduku da nešto utrži na ime odštete koja se dijeli pola-pola s ciparskim Apollon Limassolom koji ima također pravo na njega. Hamza je u Hajduk došao u eri sportskoga direktora Marija Branca, najprije na posudbu da bi potom Bijeli za 250 tisuća otkupili pola njegovih prava. Sada se također nadaju nekakvoj odšteti, a MOL Fefervar je, po pisanju mađarskih medija, bio spreman dati pola milijuna eura.

Split, 011219.
Utakmica 17. kola Prve HNL izmedju Hajduka i Rijeke odigrana je na stadionu Poljud.
Na fotografiji: Hamza Barry i Acosty
Foto: Jakov Prkic / CROPIX
Jakov Prkic / CROPIX CROPIX

Priča o West Hamu

Prije nešto više od dvije godine o Hamzi se pisalo kao potencijalnom igraču West Hama koji je prema The Sunu bio za gambijskog reprezentativca spreman navodno dati oko šest milijuna eura, a interes su pokazivali Watford i Everton. Priču o kontaktu s londonskim klubom potvrdio je sam Hamza na početku ove godine, ne spominjući svote...

- Svaki igrač sanja otići u jaču ligu. Ja sam ovdje tri sezone, smatram ovo dobrom stepenicom u karijeri. Cilj mi je jednog dana otići u ligu Petice, ali imam ugovor s Hajdukom i sretan sam ovdje. Bio je interes West Hama, ali nije se realiziralo. Kada je tako, onda je bolje ne pričati o tome. Bilo je klubova koji su se interesirali, ali nije došlo do realizacije - govorio je Hamza u svibnju ove godine nakon što je skupio 100 nastupa za Hajduk, a trenutačno je na 122 uz 10 golova i 11 asistencija.

Sada su Hamza i Hajduk blizu rastanka, a hoće li u konačnici to MOL Fehervar ili neki drugi klub, valja vidjeti, prijelazni rok se tek zahuktava. Uglavnom, njegov odlazak otvorio bi prostora u veznom redu za mlađe igrače, prije svega Tonija Teklića, Dina Skorupa ili Jakova Blagaića koji bi mogli profitirati ukoliko Hajduk ne bi tražio zamjenu za Hamzu izvan svog dvorišta.

Linker
04. svibanj 2024 18:56