IZ TALIJANSKOG TABORA

Trapattoni: Italija može do naslova! Pirlo: Odigrao sam jednu od najlošijih utakmica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. lipanj 2012. 10:54

Irski izbornik Giovanni Trapattoni uvjeren je da njegova Italija može osvojiti naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Trapattonijevi nogometaši su u ponedjeljak u 3. kolu skupine C izgubili od “azzurra” s 2-0 i tako zaključili Euro s tri poraza. Iskusni 73-godišnji stručnjak tako sada u miru može pratiti nastupe svojih sunarodnjaka do kraja natjecanja.

- Ako su neke jake reprezentacije ispale iz natjecanja, to znači da Italija ima kvalitetu da ode do kraja - istaknuo je Trapattoni koji je svojedobno bio i izbornik “azzurra”.

Osvrnuo se potom Trapattoni i na nastupe Irske koja je u uvodna dva kola skupine C poražena od Hrvatske s 3-1, te od Španjolske s 4-0.

- Mislim da smo u ponedjeljak igrali znatno bolje nego protiv Španjolske i Hrvatske. Igrali smo s više osobnosti, vjerodostojnosti, predanosti. Prvih 20, 30 minuta smo igrali dobro, imali smo svoje prilike, ali nakon što nam je Antonio Cassano zabio, utakmica je praktički završila - kazao je Trapattoni, dodavši kako su mu neki igrači najavili da više neće igrati za reprezentaciju.

- Prerano je sada za takve odluke. Vidjet ćemo kakva će biti situacija uoči sljedeće prijateljske utakmice u kolovozu. Možda su u ovom trenutku samo razočarani, treba pričekati da se emocije smire - rekao je Trapattoni, ponovivši da namjerava ostati na irskoj klupi još dvije godine.

Bila je ovo itekako uzbudljiva noć. Naša utakmica je krila u sebi mnogo opasnosti, ali smo na kraju ipak slavili. Još smo veće oduševljenje osjetili kada smo čuli rezultat na utakmici Španjolske i Hrvatske, makar smo opasno živjeli i zbog naše, ali i te utkamice, u zadnjim minutama - rekao je Andrea Pirlo i dodao:

- Bila je ovo vjerojatno jedna od najslabijih utakmica koje sam odigrao. Ali, nije to bitno u usporedbi s uspjehom reprezentacije. Idemo dalje i to je bilo jedino bitno postići.

Izbornik Cesare Prandelli je nakon svega naglasio "talijansko srce".

- Patili smo, na kraju uživali i svašta osjetili u završnici ove skupine. No, uspjeli smo srcem otići dalje. Srce nas je vodilo kroz sve ove tri utakmice - rekao je Prandelli i dodao:

- Imali smo tešku utakmicu, protiv opasnog suparnika i pred njihovim sjajnim navijačima. Ali, uspjeli smo i sada nas čeka četvrtfinale. Svaki ždrijeb je težak, ali mislim da je ova Italija spremna na sve.

- Španjolci, hvala vam - nije krio oduševljenje vratar Italije Gianluigi Buffon, koji se prije nekoliko dana itekako bojao da će morati proživjeti u svojoj karijeri još jedno ispadanje s ovog natjecanja nakon 2-2 rezultata njihovih suparnika (op.a. kao 2004. godine na EP u Portugalu).

- Naravno da smo spominjali takvo što, jer smo to proživjeli za razliku od ostalih. No, očekivao sam pobjedu Španjolaca. Očekivao sam da će držati loptu i da neće biti jurnjave.

Buffon je nastavio:

- Naš najmanji cilj je bio prolaz skupine. Sada je sve otvoreno i stvarno je sve moguće. U jednoj utakmici se čuda dogode, tako da razmišljamo o jako dalekom putu na ovom Euru.

Linker
13. svibanj 2024 12:06