Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX
KRATKA EPIZODA

TREBAO JE BITI OTKRIĆE, A POKAZAO SE KAO POTPUNO RAZOČARANJE Španjolac napustio Poljud, 'bijelima' se dodatno otvorio salary cap

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 09. siječanj 2017. 17:06

Ignacio Maganto više nije igrač Hajduka, preksinoć je to i službeno potvrđeno.

Iz Poljuda su Magantu poručili kako je završena njegova epizoda u Hajduku, iskoristili su klauzulu po kojoj je raskid moguć 31. prosinca, piše Slobodna Dalmacija. Aneks je u startu vrijedio do 15. prosinca, onda su ga produžili, da bude logično, sve do kraja godine, da unutra uđe i derbi s Dinamom na kojem je Maganto čak i nastupio. No, kraj se već nazirao.

Epizoda Maganta u Hajduku nije bila uspješnija nego što je nastupio tu i tamo za LA Galaxy u Los Angelesu, sad se opet može vratiti trenirati u Getafe, u Španjolsku odakle je i došao i dobio angažman u Hajduku, na poziv Marija Branca.

Velika očekivanja i veliko – ništa, to je istina, makar ružno zvuči. Šteta, jer ruku bismo stavili u vatru kako će Maganto biti - otkriće, kad je ono sletio na pripreme u Sloveniju i zabio prvog dana dolaska prekrasan gol: autorsko djelo šutem u suprotne rašlje. Pali smo na leđa. Vidjelo se da ima tehniku, ali nije ima ono što treneri kažu - rezistenciju. Otpor i opstanak u igri na prave profi-izazove, pa makar to bila HNL. Bio je tanak.

Govorilo se u međuvremenu da je moderniji igrač nego Tino Sušić, koji je staromodan jer previše drži i “drvi” loptu, a Maganto će sve to brže razigravati. No, ništa od toga.

Kako je završilo, vidimo i sami: Maganto se nije nametnuo, a mora se priznati da su mu u Hajduku, vidjevši kako nije baš siguran njegov prosperitet i da će doista biti “moderniji od Sušića”, stavili aneks razlaza odmah po Novoj godini.

Branco je rekao nedavno, “dobar je on, ali nije za našu igru”. Tada je bilo jasno da se rastanak primakao, premda nas je trener Carrillo pokolebao kad je posezao za Magantom u utakmicama u Vinkovcima i protiv Dinama, kad je izgledalo da bi ga Carrillo rado pogledao izbliza i tijekom priprema.

Hajduk je, oslobađajući se Maganta odmah, očito želio osloboditi i “salary cap”, maknuti teret Španjolčeve plaće, pet tisuća eura mjesečne gaže.

Tako se Hajduk razilazi s prvim od deset pojačanja, prinova što ih je doveo, potpisuje ih sportski direktor Mario Branco.

Linker
28. travanj 2024 17:58