Davorin Olivari / Davorin Olivari i Ali Safak Ozturk
MODRI KOD ANTALYASPORA

TREĆI NAJBOGATIJI ČOVJEK TURSKE UGOSTIO DINAMO, PA ZAVAPIO 'Nismo nikada nikoga doveli iz Hrvatske, ali njega nam slobodno ostavite ovdje'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2017. 09:03

Ali Safak Öztürk mladić je od 32 godine. Predsjednik je nogometnog kluba Antalyaspor, ali i kompletnog sportskog društva istog imena pod kojim se igra košarka, rukomet, odbojka... Kažu da je treći najbogatiji čovjek Turske, obitelj ima vlastitu naftnu kompaniju sa 1500 benzinskih crpki diljem ove velike države, vlasnik je hotela Regnum u kojem su smješteni dinamovci, a to je jedan od najboljih hotela. Kazao nam je da je kupio i hotel Sentido Zeynep odmah do Regnuma kako bi se mogao “malo proširiti”.

Stadion je prekrasan, isključivo nogometni, bez atletske staze. Naravno da se zagrebačka delegacija odmah uzjogunila kad je čula cijenu izgradnje.

- To je tako kad u cijenu ne moraju svi biti “ugrađeni” - komentirali su dinamovci, uz dodatak... - Eto, prije nekog vremena smo uređivali naš restoran i to smo platili 500 tisuća eura...

Na stadionu postoje 42 lože koje se iznajmljuju. Četiri najveće koje primaju po 80 ljudi iznajmljene su za 100 tisuća eura godišnje, a ostalih 38 manjih koje primaju 12-15 osoba za 50 tisuća eura godišnje. Sve su naravno iznajmljene i plaćene.

Dinamo, Antalyaspor
Snimio: Davorin Olivari
Snimio: Davorin Olivari

- Nama piju krv ako ih besplatno ne pustimo u lože... Svi bi sve badava... A i kad daš besplatno, opet na tzv. manjim utakmicama ostanu poluprazne - komentirali su iz plavog tabora.

Nakon što smo razgledali stadion, uputili smo se u novi trening-kamp Antalyaspora, izgrađen na brežuljku, malo izvan grada, dvadesetak minuta vožnje od Antalya Arene. Tamo nas je dočekao predsjednik kluba i sportskog društva Antaylaspor, srdačno se pozdravivši s modrom delegacijom.

Dinamo, Antalyaspor
Snimio: Davorin Olivari
Snimio: Davorin Olivari

Naravno, opet treba napomenuti da je gradonačelnik Antalye također i ovo zemljište za izgradnju kampa Antalyasporu poklonio. Vrlo je to jednostavno riješeno ovdje. Grad daruje zemljište klubu, a drugi se brinu o njemu, grade stadione i kampove.

Dinamo, Antalyaspor
Snimio: Davorin Olivari
Snimio: Davorin Olivari

- Budžet nam iznosi oko 25 milijuna eura - kazao nam je predsjednik Ali Safak Öztürk.

Kao što vidite, toliki budžet otprilike ima i maksimirski klub.

Pitalo smo predsjednika zašto u njegovu klubu do sada nikada nije igrao ni jedan hrvatski nogometaš?

- Hrvatska ima sjajne nogometaše, stvarno ste nogometna velesila, imate nekoliko top svjetskih zvijezda, Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića, Kalinića... Međutim, do sada nismo dovodili igrače iz Hrvatske. Ne znači da nećemo - kazao je predsjednik Öztürk, te odmah dodao.

- Ima jedan igrač iz Dinama kojeg bih odmah ostavio ovdje kod nas. O Anti Ćoriću se radi!

Tako je eto jučer završio izlet u Antalyu, plavi su stekli nove sportske prijatelje.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
03. svibanj 2024 05:03