MLADOST - LUDOST

TRENER HAJDUKA LJUT 'Nismo u stanju sprovesti dogovoreno i to me ljuti'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 03. srpanj 2015. 12:02

Damir Burić, trener Hajduka ne krije da nije zadovoljan, dapače, ljut je nakon odigraninih 1:1 u Estoniji, protiv Sillamae Kaleva u prvom pretkolu Eurtopske lige.

"Nisam zadovoljan. Zbog čega? Zato što se nismo držali dogovorenog, jako smo mlada momčad, kad se sprovodi ono što smo se dogovorili, onda imamo organizaciju, dominaciju i imamo šanse, a kad se prestano držati dogovora, uđemo u igru protivnika i ljut sam zbog toga. Nismo u stanju sprovesti dogovoreno i to me ljuti".

Počelo je dobro?

"Imamo dogovoreno što ćemo raditi, kako da lopta cirkulira i da se otvara prostor. Izgledalo je dobro i da ćemo dati drugi gol. Ali, mi ne dajemo drugi gol i poklanjamo ga protivniku. Ne može se to tek tako vratiti", pričao je Burić vidno nezadovoljan i dodao:

"U drugom poluvremenu bilo je dobro, ali to trebaš iskoristiti. Opet smo ušli u njihovu divlju igru, na njigove duge lopte što su razbile naša nastojanja. Napravit ćemo dobru analizu da se ubuduće to ne događa. Htjeli smo izaći na njih, oni odmah igraju dugi balun. Istina je da oni imaju natjecateljski ritam, a mi nemamo, ali dok smo se držali dogovora sve je štimalo".

Uzvrat?

"Imamo drugo poluvrijeme i moramo greške što prije ispraviti. Da budemo mirniji u realizaciji. Ja mislim da ćemo u uzvratu vidjeti ono što nismo vidjeli ovdje. Bit će drugačiji Hajduk u Dugopolju. Dogovarali smo kako balun treba cirkulirti i da ulazimo u prostor. Kad samo stali s dogovorom, stala je i naša igra", ustvrdio je trener Hajduka.

Stoper Zoran Nižić uzda se u uzvrat i domaći teren u Dugopolju.

"Sigurno da ovo nije bila naša najbolja igra, dapače. Na našu jednu grešku oni su zabili gol i krenulo je nizbrdo. Ostaje nam druga utakmica da dokažemo da smo bolji. Trebamo se sabrat dobro i rekuperat i sve popraviti za sedam dana u Dugopolju".

Lovre Kalinić bio je ponovno vratar-spasitelj

"Sve skupa jako smo loše igrali, možda smo ih potcijenili. Najgore su ovakve utakmice gdje očekujuš svoju dominaciju, a uvijek je sve moguće i preokrene se. Imali su tri velike šanse. Nakon petnaest minuta igre prepustili smo konce njima. Kakav sam gol primio? Da sam mogao izaći na centaršut, izašao bih... Nećemo u Dugopolju igrati na 0:0".

Trener Ugarov Denis Ugarov, smatra da je Hajduk možda podcijenio njegovu momčad.

"Mogli smo i pobijediti, imali smo šanse, ali je ovo realno. Zadovoljni smo što nismo izgubili. Možda nas je Hajduk i podcijenio...".

A Koper je korak bliže okršaju u drugom pretkolu Europske lige s Hajdukom ili Sillamäeom nakon što je s minimalnih 1:0 slavio u Reykjaviku kod Vikingura.

Linker
28. svibanj 2024 10:40