screenshot
NEDJELJNI DERBI

TRENER HAJDUKA SE ISPRIČAO NAVIJAČIMA UOČI JEDNE OD NAJBITNIJIH OVOSEZONSKIH UTAKMICA Oreščanin najavio gostovanje kod izravnog konkurenta za Europu

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 12. travanj 2019. 16:12

Nedjelja što je pred nama Hajduku nosi novi izazov na putu do Europe. Gostuje u Zagrebu kod Lokomotive (19 sati) s kojom je bodovno poravnat na četvrtoj poziciji. Kakav god ishod bio, Hajduk u nedjelju ne može osigurati ljeto u Europi niti ga izgubiti, no jasno je da je pobjeda nužna kako bi se stekao što bolji položaj uoči završnih sedam kola, piše Slobodna Dalmacija.

- Nastojimo ne opterećivati dečke, koliko možemo. Do sada je to bilo OK, ali svi su oni svjesni što se zbiva oko njih, čitaju... Svima će nam ovo biti veliko iskustvo kako ćemo odraditi sezonu do kraja – rekao je trener Siniša Oreščanin.

U zadnje dvije utakmice (Dinamo, Osijek) imali ste problem u trećoj trećini, jeste li radili na tome?

- Ne bih stvarao velike probleme od toga, jednostavno to je proces u kojem momčad stvara igru i nekad dođe do takvih stvari. Kroz trening i analize pokušali smo se resetirati. Još jednom se ispričavam navijačima za utakmicu protiv Osijeka. Drugo poluvrijeme je bilo dosta loše.

Osijek, 030219. 
Utakmica 19. kola HT Prve lige izmedju Osijeka i Hajduka.  Na fotografiji: Sinisa Orescanin trener Hajduka. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Zbog kartona nema Ardiana Ismajlija koji se standardizirao u početnoj postavi, a i Mijo Caktaš mora odraditi još jednu utakmicu kazne zbog isključenja protiv Dinama. Nema ni ozlijeđenog Josipa Juranovića. Hoće li Delić opet umjesto Caktaša?

- Plan vam neću reći. Imamo još dva treninga pa ćemo odlučiti. Uvijek se potenciraju neke povijesne utakmice ili da nam netko fali, uvijek neke negativnosti. Ja tako ne razmišljam. Imamo širok kadar.

A možda Barry umjesto Caktaša?

- Odgovorit ću diplomatski: sve je moguće. Ostavit ću vama da kombinirate.

Stanko Jurić bio je vaš „džoker“ s klupe, no u zadnje tri utakmice skupio je samo 14 minuta. Kakav je njegov status?

- Status mu je isti kao kod svih drugih igrača. Imamo širok kadar, pogotovo u veznoj liniji, a igrači se nameću kroz trening.

Nedostajat će Ismajli?

- On je dobra priča jer je prošao trnovit put da bi došao do standardnog reprezentativca. Bio je s nama i u B momčadi kad mu je trebala minutaža, zaslužuje da ga se istakne. Može napraviti jako dobru karijeru.

Je li u konkurenciji za Lokomotivu i Beširović koji se kroz B momčad vraća u igru?

- Još ćemo vidjeti. On je karakteran i krasan momak, primjer kako se nogometaš koji se iz A momčadi spusti u B mora ponašati. Pravi profesionalac. Neki se mladi još s tim bore, a nisu ni svjesni koliki je to pokazatelj treneru prve momčadi.

Nastavlja se borba za Europu, kome dajete najveću prednost?

- Još je dosta kola ostalo do kraja, puno međusobnih dvoboja. Bit će borba vjerojatno do zadnjeg kola. Uz Osijek i Lokomotivu dodao bih Goricu. Njih se podcjenjuje, a oni to svojim radom ove sezone nisu zaslužili.

Split,160319.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 1. HNL 25. kola izmedju HNK Hajduk i NK Rudes.
Na fotografiji: slavlje igraca HNK Hajduka.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX

Dojam je da ovog proljeća izgledate bolje od konkurenata?

- Početkom proljeća izgledali smo bolje, ali polusezona je duga. Poštujemo svakog suparnika, došli smo u poziciju koju Hajduk ne zaslužuje i zato nam je poniznost bila broj jedan u svlačionici. Još uvijek dobro stojimo u našoj računici, a što će biti dalje, vidjet ćemo.

Pa je nastavio:

- Nedavno sam reagirao negativno na „pressici“, ali samo sam čovjek od krvi i mesa. Pogode te neke stvari, sve je OK. Mlada smo momčad, mora biti oscilacija.

Kakva je Lokomotiva?

- Ima jako dobru sezonu, kolega Tomić radi dobar posao. Osjećao se fluid, svi su ih hvalili i to ih je nosilo. Nakon polusezone oni su nam bili prvi koje smo hvatali u nekim našim planovima. Počeo im se stvarati pritisak i očekivao sam da bi moglo doći do pada, no to prolaze sve momčadi. Sada se opet bude. Očekujem zanimljivu utakmicu, nadmudrivanje.

Dobro je što više nema Krstanovića koji se nazabijao golova u Hajduku?

- Je, ali Radonjić ga je jako dobro zamijenio. Nemaju problem s „devetkama“.

Tko bi iz redova Lokomotive mogao imati svoje mjesto u Hajduku? Jesu li to možda Grbić, Ivanušec, Radonjić...?

- Nećemo o Grbiću jer on je naša tiha patnja. Neke stvari nismo dobro odradili... A od ostalih? Uzuni.

Iako nema „vrući“ domaći teren u smislu podrške navijača, Lokomotiva je treća najuspješnija momčad po utakmicama na domaćem terenu. Imaju sedam pobjeda, pet remija i samo dva poraza. Bolji su od nje samo Dinamo i Rijeka.

U prethodna tri međusobna susreta ove sezone obje momčadi imaju po jednu pobjedu (na domaćim terenima), dok je onaj prvi ogled u Poljudu prošlog kolovoza završen bez pobjednika (1:1).

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 04:35