SAMO RIJEČI HVALE

Trener Hulla o Jelaviću: 'Gledao sam Nikicu u Rangersima, takvog ga želim'

Novi vlasnik Assem Allam je hrvatskog igrača kupio i zbog navijača koji su nezadovoljni promjenom imena
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. siječanj 2014. 12:04

Nikica Jelavić je velik, jak i moćan. Iza sebe ima sjajnu golgetersku statistiku u što se možete i sami uvjeriti - kazao je Steve Bruce, menadžer Hull Cityja nakon što je stigla potvrda da je hrvatski reprezentativac njihov novi član. Jelavić je stigao za odštetu od 8 milijuna eura što je rekord u 109-godišnjoj povijesti Hull Cityja.

- Jelavić je bio sjajan u Škotskoj te imao odličnu sezonu kada je stigao u Everton. Ove godine malo je bio frustriran, ali nedavno je protiv QPR pokazao o kakvom se igraču radi - komplimentirao je Bruce najnovije pojačanje u svojim redovima.

Uskoro postaju ‘tigrovi’

A dolazak Jelavića u Hull City, menadžer kluba iskoristio je i za promociju Assema Allama, bogatog vlasnika koji je u sukobu s navijačima zbog promjene imena. Naime, Allam je u kolovozu najavio da će promijeniti ime kluba u Hull City Tigers.

- Hull City je irelevantno i uobičajeno. Želim da klub bude specijalan - objasnio je Allem koji je klub kupio od bivšeg vlasnika za jednu funtu, ali s obavezom investiranja 30 milijuna funti. Najava promjene imena naišla je na otpor navijača koji su osnovali grupu ‘City do smrti’, a na što im je vlasnik poručio da ‘mogu umrijeti kada god žele, ali da ostave klub onima koji žele gledati dobar nogomet’.

Tandem iz škotske lige

- Predsjednik nije samo spasio klub nego je i uložio gomilu novca i želi Hull u Premier ligi. Svi oni koji ga osuđuju ne razumiju stvar - tvrdi Bruce.

A osim što je doveo Jelavića, Allem je dogovorio uvjete novog ugovora sa Sone Alukom, 24-godišnjeg Nigerijcem koji je zabio devet golova u 31 nastupu za Hull City. Potencijalni putnik na SP u Brazil stigao je iz Rangersa u lipnju 2012. gdje je činio napadački tandem upravo s Jelavićem.

- Gledao sam Jelavića u Rangersima gdje je igrao s Alukom. Bio sam zadovoljan onime što sam vidio i nema razloga da se nešto slično ne ponovi i u Hullu - zaključio je Bruce koji bi do kraja prijelaznog roka mogao pojačati konkurenciju sa Shaneom Longom, napadačem West Bromwich Albiona.

Linker
19. svibanj 2024 15:40