REUTERS
PRIZNAO DA JE AJAX BIO BOLJI

TRENER JUVENTUSA NAKON BOLNOG PORAZA OTKRIO SVOJU SUDBINU U TALIJANSKOM DIVU Igrači Ajaxa u euforiji: 'Ovo što radimo nije normalno, ovo je bizarno..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2019. 02:27

Velikom pobjedom u Torinu (2:1) Ajax je izborio prvo polufinale Lige prvaka nakon 22 godine – potpuno zasluženo, a s time su se jednostavno složili i u Juventusu.

- Jasno je da Ajax zaslužio pobjedu, posebno zbog toga kako su odigrali u drugom poluvremenu. Malo im se posrećilo kod izjednačujućeg pogotka, ali u nastavku su igrali jako dobro, rekao je Massimiliano Allegri, trener Juventusa, nakon utakmice.

Allegri je prokomentirao i igru svoje momčadi.

- Mislim da smo i mi igrali dobro u prvom poluvremenu. Žao mi je što u drugom poluvremenu nismo imali dovoljno strpljenja. Također, naši su redovi ostali nepovezani i Ajax je dominirao u sredini.

- Uvijek sam govorio da, ako želite osvojiti Ligu prvaka, morate biti na vrhuncu kada je to važno. U posljednjih mjesec dana mučili smo muku s ozljedama – i protiv Ajaxa nam je nedostajalo nekoliko ključnih igrača – pa je bilo teško postići optimalnu formu. Ajax je odlična momčad, svojim igračima nemam previše toga za prigovoriti.

Talijanski trener nakon utakmice odmah je otklonio nagađanja o svojoj budućnosti na klupi Juventusa.

- Razgovorao sam s predsjednikom. Ostajem u Juventusu i iduće sezone koju smo već počeli pripremati, rekao je Allegri.

Matthijs de Ligt, kapetan Ajaxa, nije krio zadovoljstvo nakon utakmice.

- Znamo što možemo i znamo za što smo sposobni. Ovo što radimo nije normalno, ovo je bizarno. Nisam bio ni rođen kada je Ajax posljednji put igrao polufinale Lige prvaka. Idemo dalje!, rekao je mladi stoper.

Frenkie de Jong, od ljeta igrač Barcelone, dodao je:

- Bilo nam je težee u Madridu. U prvom poluvremenu su bili bolji i zasluženo su vodili. Ali mi smo nakon pet minuta drugog dijela počeli dominirati i na kraju zaslužili pobjedu. Trebali smo zabiti još koji gol.

Linker
06. svibanj 2024 10:20