Emilio Andreoli Getty Images
JEDAN OD KLJUČNIH POTEZA

TRENER JUVENTUSA SVE OTKRIO NAKON POBJEDE: ŽRTVOVAO JE VELIKU ZVIJEZDU DA BI ZAUSTAVIO HRVATA 'On bio je zadužen za Marcela Brozovića!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2020. 10:38

Juventus je u sinoćnjem derbiju u Torinu srušio Inter s 2:0 pred praznim tribinama, a Nerazzuri sada zaostaju čak devet bodova, iako treba spomenuti da imaju i utakmicu manje.

Talijanski mediji odmah su nakon susreta naglasili kako je priča kad je naslov prvaka u pitanju spala na Juve i Lazio...

Nije bilo lako igrati u takvom ambijentu, čudno su se igrači osjećali na terenu, trebalo im je vremena da se priviknu na sablasno praznu torinsku Allianz Arenu.

No, kad su došli na radnu temperaturu Bianconeri su bili konkretniji, imali su kakvu-takvu inicijativu, a prvi put su zaprijetili u 15. minuti kad je Costin udarac zaustavio Handanovič.

Nije utakmica obilovala prilikama, praktički iz druge je pao i prvi pogodak. Igrala se već 55. minuta kad je Ronaldo uposlio Ramseyja, a Velšanin se dobro snašao u gužvi te iz blizine matirao Handanoviča.

Točku na “i” stavio je Dybala 12 minuta kasnije kad je poentirao nakon dodavanja raspoloženog Ramseyja.

Marcelo Brozović je kod gostiju odigrao svih 90 minuta, a upravo je sjajno Vatreni jedan od ključnih igrača u planovima trenera Juventusa Maurizija Sarrija.

"Ovo je za nas vrlo važna pobjeda, ali preostaje još 12 kola, pred nama je još dug put. Međutim, to je Juventus kakav sam ja želio vidjeti. U posljednje vrijeme smo bili malo ispuhani i prazni, pa sam birao igrače koji mogu dati tu dodatnu energiju, i psihički i fizički", rekao je Sarri misleći i na Aarona Ramseya koji je proigrao u sustavu 4-3-3.

"On je takav igrač kojem treba prostora prema naprijed, u suprotnom slučaju djeluje pomalo izgubljeno. U ovoj ulozi djeluje odlično, ali moramo biti pošteni i reći da je sada u dosta boljoj fizičkoj situaciji nego prije".

Gonzalo Higuain imao je posebnu ulogu - odsjeći Marcela Brozovića.

"Gonzalo se žrtvovao za momčad, imao je posebnu defenzivnu ulogu, bio je zadužen za presjecanje dotoka lopti prema Marcelu Brozoviću i jasno da se to odrazilo na njegovoj napadačkoj igri. Međutim, zato je tu bio Paulo (Dybala), čiji je učinak bio razarajuć nakon ulaska", rekao je Sarri i prokomentirao mogućnost otkazivanja cijele sezone zbog epidemije koronavirusa u Italiji.

"Otkazivanje ostatka sezone? Ja nisam kvalificiran govoriti o tome, nisam siguran ni koliki je rizik igranja bez gledatelja ili s njima, ali znam jedno - igranje je jedini način da našim navijačima kod kuće omogućimo dva sata vrhu nske sportske zabave", zaključio je Sarri.

Linker
28. travanj 2024 02:06