Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
MIŠLJENJE STRUČNJAKA

TRENER KOJI JE DOVEO RIJEKU NA KORAK DO NASLOVA PRVAKA PROGNOZIRA ISHOD 'Rijeka ima izglede, ali Dinamo je bolji nego jesenas'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. veljača 2017. 16:50

Nenad Gračan i dalje je trener koji je na klupi Rijeke bio najbliže osvajanju naslova prvaka, a uz Miroslava Blaževića i Josipa Skoblara i jedan od samo tri trenera koji su sjedili na klupama Dinama, Hajduka i Rijeke.

Budući da je kao izbornik reprezentacije do 21 godine itekako upućen u zbivanja u HNL-u, svakako je jedan od najpozvanijih komentirati proljetni dio sezone koji bi nakon puno vremena mogao biti itekako uzbudljiv. Još se ovaj tjedan utakmice igraju na papiru i u medijskom eteru, ali od petka sele na travnjak...

- Prema onome što smo dosad vidjeli, Rijeka ima izglede za osvajanje prvog mjesta. Tko trenutno izgleda bolje na papiru? Vratio se Sammir, više nisu opterećeni Ligom prvaka i sigurno će biti kvalitetniji i bolji nego jesenas. Više bih se osvrnuo na to da i Rijeka i Dinamo, kada su ozbiljni i dobri, na malo terena u našoj ligi mogu imati problema. Vjerojatno će njihove međusobne utakmice odlučivati o svemu tome.

Prijelazni je rok pri kraju, Rijeka je Mitrovića zamijenila Župarićem i Kulušićem, Dinamo zadržao Soudanija, vratio Sammira, doveo Guilhermea. Tko je u toj priči više profitirao?

Dinamova mirnoća

- Dinamo bi mogao profitirati sa Sammirom jer je riječ o igraču koji može sam riješiti utakmicu, može im dosta značiti u svemu tome. Što se tiče Rijeke, Mitrovićev odlazak ne bi trebao biti veliki problem s obzirom na to da su ga zamijenili Župarićem. Obojicu sam imao u reprezentaciji, riječ je o igračima koji su sličnih karakteristika i s obzirom na Župarićevu igračku inteligenciju mislim da će se on brzo prilagoditi iako nije puno igrao u posljednje vrijeme i ne vidim tu neki veliki problem za Rijeku.

Uz međusobne utakmice, može li u ovoj utrci za titulu više značiti Dinamovo iskustvo u osvajanju naslova prvaka ili pak Rijekin zanos povijesne prilike koja se otvara?

- Dinamo ima određenu mirnoću, ali s druge strane Rijeka ima momčad koja je iskusna. Dosta je igrača već duže zajedno i trebali bi znati što raditi da im se ne dogodi da izgube puno bodova u nekim utakmicama kao što im se događalo u prošlom prvenstvu.

Kako prognozirate ishod ovog prvenstva?

- Ne bih se upuštao u prognoze. Mogu samo ponoviti da mislim da će dvije međusobne utakmice odlučivati o prvaku. Proljeće će u svakom slučaju biti zanimljivo: Osijek se stabilizirao, Hajduk je uvijek tu... Ima tu utakmica koje bi mogle biti vrlo interesantne, i to ne samo kada je riječ o utrci Rijeke i Dinama za naslov prvaka - zaključio je Nenad Gračan.

Linker
03. svibanj 2024 10:44