Foto: Damir Krajac / CROPIX
OBJASNIO ZAŠTO U JEDNOM DAHU

TRENER KOJI JE OSVOJIO POSLJEDNJI TROFEJ S 'BIJELIMA' JASNO PORUČIO 'Da se finale Kupa igra sada Hajduk bi bio favorit i protiv Dinama i Rijeke'

IGOR TUDOR Trener koji je posljednji osvojio trofej s Bijelima - Rabuzinovo Sunce 2013.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. ožujak 2018. 16:10

Igor Tudor preuzeo je Hajduk početkom svibnja, a tijekom istog mjeseca te 2013. osvojio je Kup u dva finalna ogleda s Lokomotivom. Pobjedom 2:1 u Splitu i remijem 3:3 u Maksimiru kojim su Bijeli osvojili posljednji trofej.

Može li Kopić ponoviti Tudora?

- Dugo je vrijeme do finala Kupa, do 23. svibnja može se puno toga promijeniti. Da se, primjerice, finale Kupa igra do kraja ožujka, vjerovao bih u Hajduk kao blagog favorita tog ogleda bez obzira tko bi prošao iz drugog polufinalnog para Dinama i Rijeke.

DORTMUND, GERMANY - DECEMBER 10: Head coach Igor Tudor of PAOK FC shourts during the UEFA Europa League group C match between Borussia Dortmund and PAOK FC at Signal Iduna Park on December 10, 2015 in Dortmund, Germany.  (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)
Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Zašto bi Hajduk imao ulogu “blagog favorita”, lako je Tudor objasnio:

- Zato što se Dinamo tek formira pod novim trenerom i ukoliko Jurčević vrati Dinamo na razinu koja se očekuje s obzirom na kadar koji posjeduju Zagrepčani, onda Dinamo ima sve u svojim rukama. Ili točnije rečeno, Jurčević je gospodar sudbine i ambicije Dinama. Jer, Rijeka se diže. I to se dobro diže nakon pobjede protiv Dinama. Tu je bio njihov “okidač” za pozitivni uzlet. U naletu su Riječani i očito je da će biti još bolji kako vrijeme bude prolazilo. Zato bi, ako već pitate, Hajduku s današnjim samopouzdanjem odgovarao što raniji termin finala. Ali, Hajduk može biti zadovoljan što ima finale i drži drugo mjesto. Zanimljiva dva mjeseca su pred nama u svakom slučaju, jer razvidno je da će i zbivanja u prvenstvu određivati formu i raspoloženje finalista Kupa. Otvorena su oba natjecanja, a za Hajduk je najvažnije da je ostvario rezultat koji veseli cijeli grad, sve navijače... Zaslužili su takvu radost i znam koliko im je život ljepši s finalom Kupa - kazat će Tudor u jednom dahu i dodati:

- Ali svi oni koji navijaju za Hajduk ne trebaju se zadovoljavati Kupom. Znam, to je važan trofej, ali treba težiti prema prvenstvu. Predugo se čeka naslov prvaka, a trofeji čine klub velikim.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

A trofeje donose trener i igrači. Dobro Tudor poznaje Kopića, nedavno je Tudor bio i na treningu Bijelih, pozdravio se s aktualnim strategom Bijelih kojeg poznaje još iz juniorskih, igračkih dana. Je li Kopić prolaskom u finale zaslužio produljenje ugovora koji istječe u lipnju ove godine?

- Prvo, moramo razbiti tu famu oko trenerskog ugovora. Možete imati ugovor na tri godine, a sutra vas potjeraju iz kluba. Dakle, ugovor je nebitan. Drugo, važnije je kako trener radi, kakvu ima viziju, što stvara u klubu. Kod Kopića su se poklopila oba segmenta. A uz prvo ima i rezultat.

Sve je Tudor rekao, sve je jasno. Utakmica u Kranjčevićevoj za Tudora je bila ogledni primjer igre Hajduka.

- Raduje me visoki presing kojeg su pokazali Kopićevi igrači tijekom većeg dijela susreta. Prvo poluvrijeme je zaista na tragu onoga što bi Hajduk trebao igrati.

A vremena za uigravanje će biti. Dva mjeseca su pred nama, 70 dana do utakmice koja trofej nosi.

- Velika je glad za trofejom, to je ono što pokreće Hajduk. Strpljivi su bili navijači sve ove godine, nadam se da će im se to strpljenje isplatiti. Ali usporedo treba raditi i rezultat u prvenstvu, stvarati pobjedničku atmosferu do kraja sezone, jer tek sada kreće pravi posao.

Linker
06. svibanj 2024 22:27