Sarri
 Andreas SOLARO / AFP / ANDREAS SOLARO AFP
KRASNA PORUKA

TRENER LIJEPOM GESTOM 'NAGRADIO' HRVATA, A TALIJANI U ČUDU ZBOG ČEGA SE TO NIJE DOGODILO BIVŠEM IGRAČU LIVERPOOLA 'Znam koliko je to dugo čekao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2020. 10:46

Opet cvatu ruže u Juventusu. Pobjeđuje se, igra je sve bolja i raznovrsnija, a i trener Maurizio Sarri je zadovoljan. Svi oni koji ga prate znaju koliko je to rijetko. Međutim, nakon slavlja protiv Udinesea (4:0) u osmini finala talijanskog Kupa s promiješanim sastavom, sve je u redu. Baš onako kako bi valjda trebalo biti.

Za hrvatske poklonike nogometa najvažniji je podatak da je Marko Pjaca nakon skoro godinu dana odigrao poneku minutu na zelenom travnjaku. Mjeseci povlačenja po bolničkim ambulatama su iza njega, 15 minuta u završnici na Allianz stadionu stavljaju točku na tu agoniju. Počastio ga je Sarri ne samo minutama, već i jako lijepom izjavom nakon utakmice.

Naime, novinari su ga pitali kako to da veznjak Emre Can nije dobio priliku čak ni u kup-utakmici. Nadodali su da onda to valjda znači da je slobodan otići. Sarri je odgovorio:

- Ne zanimaju me te priče o transferima. Imao sam još jednu izmjenu tada i odlučio sam uvesti Pjacu. Htio sam to napraviti jer sam znao koliko je dugo čekao na svoj povratak. Trebalo mu je samopouzdanja - priča Sarri.

Talijanska javnost priča o prvom pogotku s tog susreta, krasnoj kombinaciji koju su izveli Paulo Dybala i Gonzalo Higuain.

- Bio je to apsolutno predivan gol. Vidjeti tri-četiri dodavanja pri takvoj brzini, zbog toga se isplatilo kupiti ulaznicu za utakmicu - rekao je Sarri.

Inače, Cristiano Ronaldo zbog upale sinusa nije ni bio na utakmici. Zadnje informacije govore da mu se nakon dva dana stanje poboljšalo, a iz liječničke službe treneru je stigla uputa da bi s njime za ovu utakmicu bilo preskupo riskirati.

Linker
02. svibanj 2024 09:27