CROPIX
OKRŠAJ NA MAKSIMIRU

Trener Modrih najavio veliki derbi: 'Stiže nam goropadni Hajduk, nemaju što izgubiti'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 10. srpanj 2015. 15:46

Dinamo i Hajduk velikim derbijem na Maksimiru otvaraju prvo kolo nove sezone u HNL-u. Već dva dana traje prodaja ulaznica, a prema posljednjim informacijama iz kluba, interes navijača je velik. Do sada ih je rodano oko 9 tisuća što vrlo vjerojatno znači da će do utakmice stadion biti rasprodan.

- Sve nas veseli početak lige, i neka se Rijeka ne naljuti, najveći derbi već u 1. kolu. Čeka nas pun stadion, lijepa atmosfera, fair navijanje i očekujemo kvalitetnu utakmicu. Što se same momčadi tiče, u prvih 11 neće biti iznenađenja, bit će to slično onome što smo uigravali na pripremama.

Kada je u pitanju osvajač Copa Americe, Angelo Henriquez, trener Krznar je kazao:

- On se jučer vratio iz Čilea gdje iako je zaslužio nije previše slavio sjajni uspjeh i htio se što ranije vratiti u Zagreb. Naravno, osjeća posljedice dugog puta i vremenske razlike i ne osjeća se najbolje. Unatoč tome on čak ima želju početi utakmicu protiv Hajduka, ali mislim da je rizik za ozljedu prevelik i da neće igrati.

Modre već na samom počeku, u prvoj službenoj utakmici čeka težak protivnik:

- Nismo tempirali formu za 1. kolo prvenstvo kao niti za 2. pretkolo Lige prvaka, posebno kada smo vidjeli da smo izvukli na papiru nešto lakšeg protivnika. Ne znači da sada nismo dovoljno kvalitetni, ali za koji tjedan bi ipak trebali nešto bolje izgledati.

Što se tiče Hajduka, Krznar o ljutim rivalima ima visoko mišljenje:

- Gledao sam ih jučer i ne mogu reći da me nešto previše iznenadilo. Vidio sam Hajduk koji zbog mladosti oscilira, a ono što je dobro za njih je da su na teži način došli do suverene pobjede i tako dobili krila. Mladi igrači na krilima takvih pobjeda demonstriraju kvalitetu, doći će ovdje goropadni i nemaju što izgubiti.

Linker
18. svibanj 2024 07:29