Ante Cizmic / CROPIX
'KAD NOSIŠ DRES DINAMA...'

TRENER MODRIH NAKON DERBIJA: 'ZASLUŽENO SMO SLAVILI!' Nenadu Bjelici ipak nije sve išlo po planu, otkrio što ga je zasmetalo: 'Malo su nas zbunili...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. travanj 2019. 23:19

Dinamo je na Poljudu slavio u 'vječnom derbiju' s 1:0. U 27. kolu HNL-a susret je odlučio pogodak Marija Gavranovića iz 26. minute. Tragičar utakmice bio je Mijo Caktaš koji je zbog udaranja Ivana Šunjića dobio izravni crveni karton i time bitno oslabio svoju momčad.

Trener Modrih Nenad Bjelica nije imao razloga za nezadovoljstvo nakon izborene pobjede u derbiju kola:

"Zasluženo smo slavili. Nije to neka ljepotica od igre, ali bili smo bolji, imali smo ih pod kontrolom, nisu nam napravili previše opasnosti. S druge strane, u ofanzivi smo morali i mogli puno bolje, tu nam je falilo čvrstine. Htjeli smo ih limitirati u vezi, dobro smo zatvorili međuprostor, dobro smo kombinirali preko Šunjića i nismo dali da se razviju preko sredine. Malo su nas možda zbunili svojom početnom postavom, ali na terenu smo bili spremni na to. Imali smo velik motiv za pobjedom na Poljudu, ali - kad nosiš dres Dinama, u svakoj utakmici moraš imati veliki motiv!", zaključio je Nenad Bjelica odmah po završetku susreta, a onda nastavio na press konferenciji:

- Bili smo za gol bolji i zasluženo pobijedili. Čestitam svojim igračima na velikoj borbi i zalaganju. Možda ovih zadnjih 15 minuta smo mogli još koju kontru bolje odigrati. U ofanzivnom dijelu cijelu utakmicu nismo bili perfektni. Zatvorili smo Hajduk gdje smo ih htjeli zatvoriti i s tog aspekta sam zadovoljan. Najvažnija je pobjeda i tri boda, a u nedjelju je novi izazov.

Kritika nakon Intera očito je urodila plodom.

- Kada pobijedite u derbiju, onda je lako reći da je kritika urodila plodom. Važno je reći da su igrači bili samokritični nakon Intera.

Je li bilo i malo sebičnosti u finišu dvoboja ?

- Općenito nam je falilo kreativnosti, konkretnosti i lucidnosti. Ali, i dok smo bili u egalu u prvom dijelu, dosta smo griješili, imali preduga dodavanja. Vjerojatno je razlog i malo nervoze zbog koje nismo bili perfektni. Međutim, opet kažem, važo je bilo pobijediti dobrog protivnika.

Često ste se, posebno u prvom dijelu, vikali na suca, skakali sa klupe.

- Sve je to u žaru utakmice. Mislim da je sudac dobro obavio svoj posao, a svaki prosvjed je u granici normale dok nema vrijeđanja i ružnih riječi. A toga nije bilo.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 01:10