CROPIX
PUŠNIK NAJAVIO GOLOVE RIJECI

TRENER OSIJEKA OČAJAVA 'Tužan sam, razočaran... Ovako jadno nismo izgledali ni lani kad nismo imali ni žute lipe'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 30. listopad 2016. 22:58

Nogometaši Hajduka svladali su Osijek s 1-0 (1-0) u pretposljednjoj utakmici 14. kola Prve HNL odigranoj u nedjelju u Splitu, čime su preskočili Osječane i zasjeli na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

Trener Hajduka Marijan Pušnik mogao je nakon susreta biti više nego zadovoljan.

- Naravno da moram biti zadovoljan današnjim ishodom, tri boda su najvažnija, za mene je značajna velika borba mojih igrača i u prvom i u drugom dijelu. Nismo igrali atraktivno, ali jesmo tvrdo, na pobjedu, blizu do igrača. Stisli smo ih. Žao mi je da smo poslije 75. minute ušli u probleme, nakon što u tri-četiri kontranapada nismo protivniku dali još koji gol, a mogli smo vrlo lako. Piše se pobjeda, treće mjesto, ističem rođendan Torcide, to svakako, koreografiju i sve, to momke diže, a i mi smo dali doprinos cjelokupnom prazniku, pobjedom, najvažniji je sportski rezultat.

Tri boda su najvažnija, umjetnički dojam je drugo, rečeno je iz novinarske galerije. Nego, što je Futacs tražio kad vam se obraćao u drugom poluvremenu prema klupi?

- Marko je samo... ma, bilo je nekih komešanja između igrača, provokacija s osječke strane, rekao sam mu da se smiri, da ne brine.

Kako komentirate očigledan izostanak zadnjeg dodavanja, pet šest fenomenalnih kontri i onda je izostao zadnji pas za matnu mrežu?

- Ma da, u pravu ste... Mi smo bili dobri u obrani, tvrdi, koncentrirani, držali smo fokus i na protivničke vezne igrače, a kad bismo prešli u protunapad, bili smo nespretni u zadnjem pasu. Netko da priđe, netko da se otkrije, ali uvijek pogrešno. Jako puno to radimo, možda momci to nisu uspjeli zbog umora, što su se potrošili na obrambenim zadacima. Momci su htjeli i to je najbolje i najvažnije za mene. Vidite, kad je bila provokacija na Futacsa svi su dotrčali kao jedan njemu u pomoć, meni je to drago, da smo složni i da imaju jedni u druge povjerenje, da dišu kao momčad.

Koliko vam znači Erceg, nađe se u šansama, danas nije zabio?

- Ante je već sada opravdao da smo ga doveli, srčan igrač, vrlo dobar tehnički, danas nije dao gol, dat će ga sljedeći put. E, kad bi svi imali njegovo srce, bili bismo još bolji.

Par riječi o Torcidi?

- Naravno, krajičkom oka sam gledao koreografiju, to je jasno, najbolji su navijači u Hrvatskoj, sve sjajno, iako su palili baklje, nije ih puno uletjelo na igralište i hvala im na tome. Kad bi mogli da ih ne ubace u teren bilo bi još bolje, a sve je za ocjenu 10!

Trener Osijeka Zoran Zekić totalno je razočaran, najavio je da neće svojima dati ni slobodan dan na Svi svete, nema praznika nakon ovako tužne predstave.

Knežević i Vojnović zajedno na terenu, ne igraju defanzivu, to ubija momčad Osijeka, kazaše nam osječke kolege. A Zekić je govorio:

- Prazan sam nakon partije kakvu je pružila moja momčad, doista tužno. Utakmica je bila na jako niskoj razini, da nije bilo prelijepe atmosfere, to je drugi, treći rang nogometa, ni prave trke, ni ritma. Hajduk je pobijedio, čestitam, nama mnogo toga ostaje za popraviti.

Na čemu ste onda gradili optimizam, Antonio Perošević je u medijima najavio pobjedu?

- Priča je jedno, filozofija drugo, ovo danas na terenu nešto treće. Ovo svakako nije ono što se od nas očekuje. Ovako jadno nismo izgledali ni lani kad, narodski rečeno, nismo imali ni žute lipe. Otišli smo sad u drugu krajnost.

Sad kad su vam igrači dobili novac, postali su bahati, ne žele trenirati, trčati, znaju da će dobiti što su dogovorili, pa što da se umore, pitalo su Zekića dosta sugestivno.

- Ne bih išao toliko u širinu. Možda su bili impresionirani, ali ako neće igrati u ovoj atmosferi, gdje će onda... Uzeli smo bodova dosad koliko nismo očekivali, a ovo je sada naša stvarnost. Moramo dogurat do zime, pa onda napravit novu selekciju. Puno se priča o Osijekovim ulaganjima, a mi niti imamo moć Hajduka, niti išta... Priča se o Ejupiju i Bobanu, a i Hajduk je doveo Kožulja, u čemu je tu naša prednost?!

Bio je to monolog razočaranog:

- Sigurno noćas neću spavati, pa ću sutra biti pametniji. Da, sucu sam čestitao, ne, ne, nije to bilo sarkastično, to je istina, sudac je isto bio dio lijepe priče. Kažete da je bilo gužve ispred svlačionice, naguravanja između igrača i redara? Ja ne znam, atmosfera je bila korektna, ako je bilo neke nervoze, nervoza je odraz naših slabosti - rekao je utučeni Zekić.

Linker
19. svibanj 2024 02:03