Rakitić, Mandžukić i Modrić
 Alex Grimm/Getty Images
PUN POGODAK

TRENERI IMPRESIONIRANI VATRENIM DVOJCEM Ja sam inzistirao da Mandžukić dođe u Dinamo! Znao sam da će uz prave treninge za njega samo nebo biti granica

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. lipanj 2017. 01:30

Dvojica hrvatskih reprezentativaca u subotu navečer su svojim izvedbama u Cardiffu očarali nogometni svijet. Luka Modrić i Mario Mandžukić još jednom su potvrdili da su obojica vrhunski igrači, koji već godinama odlično funkcioniraju na najvišim razinama.

- Ja sam kao trener, kao sportaš i kao Hrvat iznimno ponosan zbog naših igrača i onog što su prikazali u Cardiffu, u najvećoj utakmici na svijetu, koja je donijela odličan nogomet. Luka Modrić bio je uz Ronalda najvažniji Realov igrač u osvajanju novog naslova u Ligi prvaka, a Mario Mandžukić je bio efikasniji i kvalitetniji od Higuaina i Dybale te je dao sjajan doprinos. Obojicu sam trenirao, pa je moje zadovoljstvo tim veće - rekao nam je jučer Branko Ivanković, trener iranskog prvaka Persepolisa i bivši strateg zagrebačkog Dinama,


Golasoooooo

Donosi prevagu

Kaže kako je očekivao da će i Modrić i Mandžukić napraviti velike karijere.

- Inzistirao sam da Mandžukić dođe u Dinamo. Imao je velik potencijal te sam smatrao da će uz prave treninge za njega samo nebo biti granica. Modrić je još prije imao preduvjete da se razvije u vrhunskog igrača, gdje god je igrao, bio je šampion, lider, donosio je prevagu svojim momčadima. Sad je osvojio svoj treći europski naslov te je stao uz bok našim najvećim igračima kao što su Šuker, Boban, Prosinečki i ostali koji su pronijeli slavu hrvatskog nogometa u ranijim godinama. No, Modrić nije samo standardni igrač Reala, nego je i ključan, i na to treba posebno biti ponosan i on, a i svi mi.


Luka Modric vs Juventus

Ivanković u zaključku naglašava kako su povećana i očekivanja naših vrhunskih igrača i kad je riječ o reprezentaciji.

- Svi smo bili nesretni kad smo ispali u Francuskoj unatoč dobroj igri, motiviranosti i velikoj želji. Svim je našim igračima izuzetno stalo da karijeru okrune i kroz reprezentativni uspjeh, i vjerujem da su u stanju to realizirati u Rusiji - poručio je Ivanković.

Zlatko Dalić je ove godine kao trener vodio Al-Ain iz Emirata u finalu Azijske lige prvaka, no nije se uspio popeti na tron. Trenutačno se odmara od trenerskog posla, a rado je prokomentirao naše nogometaše u finalu Lige prvaka.

Vrhunski rezultat

- Mi Hrvati moramo biti sretni, presretni, što smo imali tri igrača u finalu Lige prvaka, kao najveće svjetske veselile. Od toga su dvojica glavni nositelji svojih momčadi, pogotovo Luka Modrić u Realu. Uz sve ono što je dobro napravio tijekom utakmice, treći gol bio je remek-djelo koje pokazuje svu kvalitetu i draž nogometa. Prvo je oduzeo loptu na sredini, dao pas, nastavio kretnju, pa dobio loptu i asistirao Ronaldu. Mario Mandžukić bio je najbolji igrač Juventusa, zabio je čudesan gol, to mogu samo najveći majstori. Sjajna utakmica obojice.

I on smatra da je vrijeme i za novi veliki rezultat Vatrenih.

- Nakon 1998. konačno reprezentacija mora napraviti nešto, jer nam igrači igraju u velikim, najvećim klubovima i osvajaju trofeje. Ne može nam više biti dovoljno samo da sudjelujemo, sad trebamo ostvariti vrhunski rezultat, i svi mi u hrvatskom nogometu trebamo napraviti sve da se to i učini - zaključio je Dalić.

Linker
04. svibanj 2024 08:54