Reuters
POD POVEĆALOM

TROJAC DINAMA KOJEG BJELICA MORA VRATITI U ŽIVOT Za prolaz Ferencvaroša nisu dovoljni Olmo i Oršić! Ovo su igrači koji trebaju biti u najboljoj formi

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 16:20

Treba mi utakmica u Osijeku da neke igrače vratim u život, kazao je između ostaloga Nenad Bjelica u svom iskrenom izlaganju dan poslije remija s Ferencvarosem. Otvoreno je rekao da je primijetio da neki igrači nemaju onu energiju koju su imali ranije, ali da nitko neće živjeti na staroj slavi, jer se tako ne mogu ostvariti ciljevi. Niti u Dinamu, niti igdje drugdje.

Najavio je razgovore s igračima, pokušat će u ovih nekoliko dana, koliko je ostalo do Budimpešte, vratiti tu izgubljenu energiju. Trebat će mu za Groupama Arenu više od Danija Olma i Mislava Oršića pobjedu, trebat će mu još nekoliko raspoloženih, igrača na razini lanjske forme. Nije htio Bjelica izrijekom kazati na koga je mislio kad je govorio o gubitke energije, ali jasno je da neki ključni igrači nisu u pravom ritmu, u pravoj formi.

Izostao potez

Pisali smo već o Ameru Gojaku, nije to onaj Gojak od lani, no možda on u ovom slučaju i nije najveći problem. Gojak je odigrao slabu utakmicu protiv Mađara, ali imao je nekoliko boljih partija, uostalom, tu je Nikola Moro, koji može uletjeti na njegovu poziciju, pokazao je da može odigrati i kvalitetno u defenzivi. Ali treba u Budimpešti zabiti gol, možda i više njih, a osim Olma i Oršića, tu je potreban puno veći arsenal. Izet Hajrović, Bruno Petković i Mario Gavranović, to su ljudi koji također jednim potezom mogu riješiti utakmicu, a koji su dosad zakazali.

Petković, doduše, statistički dobro stoji, zabio je četiri gola, asistirao. Međutim, nije bio pravi protiv Ferencvarosa, izostao je njegov potez, dodir za pobjedu. Pričao je Bjelica već na kraju prošle sezone kako je Petković jedan od tih koji se teško nose s uspjehom, a prošla mu je sezona bila vrlo uspješna, svijet mu se okrenuo naglavce u samo nekoliko mjeseci. Od otpisanoga do reprezentativca.

Jedan od ciljeva

Znao je Petković biti nonašalantan u ispunjavanju obveza na treninzima, Bjelica ga je kaznio tako što u derbiju protiv Hajduka nije bio u zapisniku. Petković je odlično krenuo u sezonu, brojke i prezentacije tako govore, no u zadnje dvije utakmice, protiv Gorice i Ferencvarosa, bio je malo ‘mekši’, a kad je takav onda je daleko od onog ‘SuperBrune’ koji je zadivio navijače u zadnjih godinu dana.

Zna se opustiti u radu, takav je tip, a možda se i u trenutku dok Gavranović nije u nekoj formi osjeća presigurnim, pa mu se dogode slabiji dani. Bjelica zna što dobija s ‘pravim’ Petkovićem, zato je jedan od ciljeva idućih dana vratiti Petkovića u onaj nezaustavljivi mod.

Mario Gavranović je u vidljivoj krizi, nije još zabio ove sezone. Krenuo je u nju kao prvi napadač, zatim ‘prepustio’ mjesto Petkoviću koji ga je brojkama i zaslužio, naravno da napadač Gavranovićeva kalibra ne može biti sretan i zadovoljan kad ne zabija. I nakon utakmice protiv Fradija izišao je iz svlačionice s ozbiljnim izrazom lica, eh, da je bilo malo više sreće kod onog odbijanca nakon Olmova udarca, štošta bi se promijenilo. Ne samo rezultat.

"Kod napadača često jedan gol sve okrene", rekao je nedavno Nenad Bjelica, aludirajući između ostalih i na Gavranovića.

Naravno, jedan njegov pogodak u Osijeku toliko bi mu značio, donio sigurnost i samopouzdanje uoči Budimpešte, uoči najvažnije utakmice dosadašnje sezone. Bjelica traži buđenje igrača koji su lani ostavili najveći trag na putu do povijesnog uspjeha, bez golova Petkovića i Gavranovića ili neke genijalnosti Izeta Hajrovića teško se nadati uspjehu, Olmo i Oršić ne mogu sami nositi Dinamo. Vidjet ćemo tko će danas sve dobiti šansu u Osijeku, tko će je iskoristiti, a tko neće, ne može ni Bjelica sve staviti u igru da se dokažu na terenu prije Budimpešte, neke će morati podići na drugi način, razgovorom možda?

Uglavnom, nedvojbeno je mislio ozbiljno kad je igračima poručio da od njih očekuje reakciju, više energije i novo dokazivanje.

Klasu imaju

Klasu imaju, toliko su utakmica već odlučili, treba ih Dinamo u Budimpešti. Da se razumijemo, nisu oni jedini, nisu oni sad neki dežurni krivci u koje treba upirati prstom, oni su samo igrači od kojih se najviše očekuje pa ih najviše i prizivamo! Uz Theophilea i Dilavera, koji će se vjerojatno vratiti u momčad, Modri bi morali imati dovoljno aduta za pobjedu i prolaz. I svi ostali moraju biti na visini zadatka, to se podrazumijeva.

Linker
03. svibanj 2024 15:24