Foto: Damir Krajac / CROPIX
REGIONALNA LIGA, 2. KOLO

TROSTRUKI TRIJUMF TRI NAJBOLJA HRVATSKA KLUBA, VATERPOLISTI OVOG VIKENDA BRILJIRALI U GOSTIMA Splitski Jadran srušio prvaka Srbije

Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. rujan 2019. 01:24

Tri najbolja hrvatska kluba bez problema su apsolvirali gostovanja. Mladost je u Budvi samo u početku bila izjednačena, točnije Budvani su uspjeli povesti 2:0, nakon prve četvrtine je bilo 2:2, da bi onda Žapci upalili “turbo motore”, dobili drugu dionicu 5:1, te na koncu slavili s 8 pogodaka prednosti.

Jug APO je pak u Beogradu od prve minute držao sve konce igre u rukama, ne dopustivši niti malo ugrožavanje svojeg vodstva. No, isto vrijedi i za splitski Jadran koji je gostovao u Šapcu kod aktualnog prvaka Srbije. Konačan rezultat od dva razlike za Splićane sugerira možebitnu neizvjesnost, ali to je tek statistička varka. Šabac je samo u početku radio manje probleme Asićevoj momčadi, povevši 3:2 nakon prvih 8 minuta. Međutim, drugu četvrtinu jadranaši su dobili 4:0, a u zadnjoj četvrtini bilježimo i šest golova prednosti za Jadran (11:5 i 12:6).

Jedini hrvatski klub u A1 ligi koji je sinoć poražen je Mornar BS. Splićani su izgubili u Budvi gdje se kao domaćin, kotorski Primorac pokazao dosta boljim sastavom. Izjednačeno je bilo samo u prvoj četvrtini (1:1), da bi Primorac u drugoj dionici poveo 4:1, u trećoj 6:2, te trasirao put pobjedi. Splićani su došli na gol zaostatka (7:6) četiri minute prije kraja, ali su ubrzo primili još dva gola i tu je priči bio kraj.

Rezultati A1 lige: Budva - Mladost 8:16, Crvena zvezda - Jug AO 6:12, Šabac - Jadran Split 10:12, Jadran (HN) - Partizan 10:8

U 2. kolu A2 lige, izdvojimo reviju pogodaka u Zadru, ukupno čak 30, ali u takvoj su se utakmici očito bolje snašli gosti iz Niša. U Zagrebu je na otvorenom bazenu na Šalati, po kiši, debitant u ligi, momčad Zemuna slavila protiv Medveščaka i to golom iz protunapada u posljednjoj sekundi. Strijelac je bio Đorđe Ljubenović, prvi igrač utakmice s čak 5 golova. Šteta tim veća jer su Medvjedi u trećoj dionici imali prednost 7:5. Vrijedne pobjede ostvarili su Makarani u Kranju i poškovci u Budvi protiv kotorskog Cattara.

Rezultati A2 lige: Primorje EB - Solaris 10:14, Zadar 1952 - Nais 13:17, Medveščak - Zemun 8:9, Triglav - Galeb MR 10:13, Cattaro - POŠK 8:16 i Radnički - Vojvodina 12:9.

Linker
20. travanj 2024 05:34