Ante Cizmic / CROPIX
BIJELI NA GOSTOVANJU

Tudor pred Pulu: 'Po igračkom kadru Istra spada u gornji dom hrvatskog nogometa'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. ožujak 2014. 17:34

Odmah po završetku zadnjeg treninga, pred sami polazak za Pulu u novinarskom salonu danas se pojavio Hajdukov trener Igor Tudor. Baš ono sa vrata su ga zaskočili novinari pitanjem "je li još misli da ga u Puli čeka mali rat".

- Ma to je rečeno u žargonu, Vi ste se odmah uhvatili. Mislimo samo na nogomet, želimo nastaviti niz naših dobrih igara i ja se nadam pobjedi uzvratio je Tudor "na prvu".

Naravno nije otkrio sastav, zna se da neće biti Avdije Vršajevića zbog kartona. No hoće li biti mjesta za dina Mikanovića na desnom boku, to Tušo nije otkrio.

- Vidjet ćemo na licu mjesta tko će zamijeniti Vršajevića. Znate da ne otkrivam sastav. No što se tiče momčadi, mogu kazati da smo svi su u jednom dobrom momentu, osjeća se pozitivna nervoza, svjesni smo važnosti utakmice.

Otkrio je Tudor da ga u puli očekuje dobar travnjak, ali i jako težak suparnik pohvalio je Puljane zbog svojih dosadašnjih igara.

- Percepcija javnosti prema njima je obrnuta. Istra po igračkom kadru spada u gornji dom hrvatskog nogometa, pretendiraju kroz prvenstvo ući u Europsku ligu i zato je to teška utakmica. Što se tradicije međusobnih susreta tiče, ne pridajem nikakvu pozornost prošlosti, nego se pripremam za svaku utakmicu kao da je prva.

- No boli onaj mali poraz, 1:0 jesenas u Puli. I to je dio prošlosti, one bliže. Zbog čega se sada tako otvoreno nadaju odličnom rezultatu. Što je novog među "bijelima". Hajduk je sad bolji nego što je bio tada. Ni tu nismo zaslužili izgubiti, ali sad smo zreliji, pametniji.

- Učinkovitiji smo u napadu i kompaktniji u fazi obrane. To opet ne znači da ćemo dobiti, bit će to tvrda i teška utakmica, očekujem blok deset igrača, oni će vrebati na kontre, a mi pokušati sve riješiti kao protiv Slaven Belupa.

Dodao je trener "bijelih" kako su protiv Istre na Poljudu odigrao pravu utakmicu i tu pokazao da se može nositi s njima.

- Gledao sam ih u prvom kolu nastavka protiv Dinama. Nisu bili pravi, šteta što nisu tada bili u formi u kojoj su sad. A imaju kvalitet, naprijed imaju prave igrače. Neće biti lako – zaključio je tudor.

Obrnuta postavka i duboko poštovanje

Zanimljiva je priča o trenerima Hajduka i Istre, svima se malo svidjela da zamjena uloga. Tudor stoper gaji ofenzivni, napadački nogomet, a s druge strane golgeter Pamić pretendira čvrsti blok i defanzivu.

O Pamiću sve pozitivno u svakom slučaju. Dosta se uvažavate, biranim riječima govorite jedan o drugome.

- Poštujemo rad, zbog toga, ne nismo se čuli telefonom, ne kontaktiramo baš nešto Ali poštujem ono što radi na travnjaku. Oba smo slični, gradimo momčad jer nemamo budžet za kupovinu. Mi iz našeg mlađeg pogona, oni dopunskim selekcijama i odabirom igrača – zaključio je Tudor.

Nikoga ne gledamo "posebnim očima"

- Hajduku je u fokusu bio jedno vrijeme robusni napadač Puljana Radonjića, no tudor je odbacio sve kalkulacije.

Nećemo nikoga gledati "posebnim očima" jer Hajduk ima svoj cilj i svoj put – uzvratio je Tudor.

Osječani idući tjedan na tapetu

Vezuju se ova dva gostovanja na priču od jesenas i dva gostujuća poraza protiv Pule i Osijeka. Upitan je Tudor i o tom dvoboju koji slijedi.

- U Osijeku je bila naša najgora utakmica, i tamo je trebao biti remi, ali to sad više nema veze. Osim toga bila nam je treća utakmica u šest dana. Sada nemaomo još što pričati u Osijeku, fokus je na Puli. O Osijeku ćemo pričati idući tjedan, kada prođe ovo gostovanje.

Linker
04. svibanj 2024 23:11