Nikola Moro
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
STRADALNIK U GORICI

TUGA U MAKSIMIRU NAKON STRAVIČNE OZLJEDE JEDNOG OD NAJVAŽNIJIH IGRAČA Mladi as se ne predaje: 'Ovo je još jedna utakmica u kojoj ću doći do pobjede!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. ožujak 2018. 13:01

Nikola Moro odlazi na operaciju prednjeg križnog ligamenta lijeve noge u Francusku, u Lyon. Zašto baš tamo? Zbog toga što će operacija biti napravljena najmodernijom tehnologijom koja ovog trenutka postoji u svijetu. Sve će to, naravno, skupo koštati, ali u Dinamu žele da Nikola ima najbolju moguću medicinsku skrb, kako bi se što prije oporavio i vratio na teren. Na operaciji u Lyonu sudjelovat će i Dinamov liječnik Saša Janković.

Dugotrajan proces

Jučer smo se čuli s teško ozlijeđenim Dinamovim nogometašem koji je, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi, odisao optimizmom.

- Svi znamo kako je riječ o teškoj ozljedi. Oporavak će biti dugotrajan proces. Međutim, ovo je još jedna utakmica u kojoj moram pobijediti - kazao je Nikola.

Zahvalio je svima koji su mu poslali poruke podrške.

Zagreb, 270318
Stadion Velika Gorica.
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21, susret izmedju Hrvatske i Moldove.
Na fotografiji: Nikola Moro.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

- Mnogo mi to znači. Evo, dok ležim u bolničkom krevetu, obećavam svima njima i našim navijačima da ću dati sve od sebe kako bih se vratio zdrav i spreman za sve ono što me čeka u budućnosti. Nema predaje!

Naravno da je tužno jučer bilo u Maksimiru, sve je teško pogodila ozljeda mladog veznjaka i člana mlade U-21 hrvatske vrste. Liječnik Dinama Ivica Smodek koji ga je prihvatio i bio s njim na magnetskoj rezonanci nakon ogleda u Velikoj Gorici je rekao:

- Radi se o rupturi prednjeg križnog ligamenta koja koji zahtijeva operativni zahvat. Oporavak će trajati minimalno šest mjeseci. Dobra je stvar što Nikoli nije stradala hrskavica i siguran sam da će postoperativni tijek proteći uredno i bez daljnjih komplikacija.

Golema šteta

Konsternacija je, naravno, i u svlačionici Modrih. Trener Nikola Jurčević nam veli:

- Ozljeda Nikole Mora veliki je hendikep za nas jer smo izgubili vrlo važnog i kvalitetnog igrača. Nikola je pokazao ogroman napredak u ovoj sezoni, pa je zaista golema, golema šteta što smo ostali bez njega na duže razdoblje. S druge strane, s obzirom na to da je tako mlad i da je sjajan karakter, vjerujem da će se vratiti i nastaviti tamo gdje je stao te napraviti veliku karijeru.

Da, ozljeda mladog veznjaka zaista je strašan udarac za Dinamo. Ne samo u igračkom smislu, već moguće i u financijskom. Jer, za vrijeme zimskih priprema u Turskoj ukrajinski Šahtar nudio je Modrima 12 milijuna eura za Nikolu, klub je tražio 15 i transfer se nije dogodio. Lako je sad biti pametan i kazati “trebali su ga prodati”. Ne može se tako rezonirati. Nesreća se svakome može dogoditi, nitko to ne može predvidjeti. Sjetili smo se slične ozljede hrvatskog reprezentativca Marka Pjace na onoj prijateljskoj utakmici A vrste protiv Estonije. Međutim, osim sličnosti ozljede, nema nikakvih drugih dodirnih točaka s ovom mladog Mora.

Naime, Pjaca je nekoliko mjeseci prije te ozljede potpisao ugovor s Juventusom, tako da je transfer bio riješen, profitirali su i Dinamo i Pjaca. Ovaj slučaj je time još grozniji, jer danas-sutra klub koji će htjeli Mora, sigurno će u pregovorima o prodajnoj cijeni spomenuti operaciju prednjeg križnog ligamenta.

Pjacin primjer

No isto tako, ako se mladić vrati na pobjednički način kako najavljuje, ako opet dostigne razinu igre koju je imao do sada u modrom dresu, možda se to sve i zaboravi. Pogledajte uostalom Marka Pjacu, kad smo ga već spomenuli. Igra kao da nikad nije bio operiran...

Ipak, šteta, velika šteta, s obzirom na to da je Moro u karijeri koračao koracima od sedam milja. Debitirao je u svibnju 2016. godine protiv Lokomotive, a on je jedan od onih mladih igrača koji je praktički od prve utakmice postao standardni dio udarne postave.

Već sljedeće sezone odigrao je 15 utakmica u HNL-u, ove do ove nesretne ozljede 24... Ukupno je sa samo 20 godina odigrao 50 utakmica za Dinamo! I to uglavnom kao starter! Rijetki su takvi.

Linker
02. svibanj 2024 06:31