Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
USUSRET SPEKTAKLU

'U DINAMU RAČUNAJU DA ĆE POLUSEZONU ZAVRŠITI POBJEDOM' Trener Siniša Oreščanin najavio veliki derbi u Maksimiru i prokomentirao aferu 'pršut party'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 14. prosinac 2018. 14:07

Za kraj prvog dijela sezone u najvećem derbiju hrvatskog nogometa Hajduk je gost Dinama na Maksimiru (nedjelja 15 sati). Dva dana prije susreta pred novinare je izišao trener "bijelih" Siniša Oreščanin, prenosi Slobodna Dalmacija.

Koliko će nadigravanje kojem težite biti moguće protiv protivnika kalibra Dinama?

- Govorili smo od početka da su nam sve ovo dobri testovi. Nekada se pita i protivnik. Cijeli tjedan radimo na nekim stvarima koje mislimo da će nam pomoći u ovom susretu. Očekujem dobru utakmicu - rekao je Oreščanin.

Koliki je pritisak na igračima, pogotovo što je Dinamo jak protivnik, a imate dosta problema s izostancima u obrani (nap.a. nema Juranovića, Ismajlija...)?

- Koga nema bez njega se može i mora. Ovaj tjedan razne profile igrača isprobavamo na tim pozicijama. Napravit ćemo sve da se ti izostanci ne vide – kazao je Oreščanin.

Kakve će biti sankcije prema igračima koji su se našli na snimkama koje su počele kolati internetom ovaj tjedan, koji su lijepili pršut na čelo...?

- Klub se očitovao o tome. Razgovarao sam s igračima na tu temu. Ovaj tjedan cijeli je fokus na Dinamu, nakon toga ćemo onda moći razgovarati na tu temu – naglasio je trener "bijelih".

Očekujete li da će Bjelica izvesti drugačiju momčad protiv Hajduka u odnosu na onu koja je nastupila protiv Anderlechta ili da će igrati najjača momčad Dinama?

- Oni računaju da će završiti polusezonu pobjedom. Njima ni to da izvedu druge igrače vjerojatno neće biti problem, imaju jako širok kadar.

Kakav će vam biti osjećaj biti trener Hajduka na Maksimiru?

- Vjerujem da ću imati dobar osjećaj.

Jedan trening trebali ste ovaj tjedan posvetiti prekidima. Hoćete li biti više posvećeni defenzivnim prekidima nego ofenzivnima?

- Vjerojatno više defenzivnima. Vidjeli smo neke stvari na koje u prekidima oni jako puno rade, kao i način na koji to možemo osujetiti.

Zagreb, 011218.
Stadion Kranjceviceva.
Utakmica 16. kola Hrvatski telekom 1. HNL,
NK Rudes - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Sinisa Orescanin.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Hoćete li izostanke u obrani nadoknaditi zamjenom figura ili ćete napraviti promjene u formaciji?

- Vijećali smo o tome. Vjerojatno, bliže smo tome da ostanemo u istoj formaciji – najavio je Oreščanin.

Koliko je Hamza Barry spreman za ovu utakmicu?

- Imam jako pozitivno mišljenje o Barryju. Puno razgovaramo. Taman je na granici spremnosti. Kroz razgovore ćemo pokušati doći do najboljeg rješenja – rekao je trener Hajduka.

Je li vas strah ući s dosta mladih igrača u ovako velikoj utakmici?

- Nije me strah. Imam puno povjerenje u momčad kao i u mlade igrače. Ovo je dobar test za dalje, za idućih 18 kola. Jako je puno bodova još u igri. I nakon Osijeka, koji je sličan level iako je Dinamo malo iznad, rekao sam da je to sve test. Bit će ova utakmica dobro ogledalo kako ćemo dalje, da se na proljeće ušuljamo u borbu za Europu.

Je li Tudor rješenje za desni bok s obzirom da zbog kartona nema Juranovića?

- U kadru je, vidimo ga kao rješenje. Ušao je zadnjih petnaestak minuta u susretu protiv Istre. Ima dosta utakmica na tom nivou. Imam povjerenje u svakog od naših igrača.

Osjećate li pritisak, ovo vam je prvi derbi?

- Općenito su mi ta pitanja o pritisku na pola. Već smo dvije i pol godine u klubu. Imamo takvih utakmica za sobom i u drugoj ligi, pa i protiv Dinama II. Naravno da je druga liga druga razina, ali i to je seniorski nogomet.

Idete li u Maksimir po sva tri boda ili biste bili zadovoljni remijem?

- To bih mogao bolje odgovoriti kada završi utakmica, kada vidim kako će se susret odvijati.

Tko će biti kapetan Hajduka s obzirom da nema Juranovića?

- Vidjet ćete u nedjelju. Fokus je na cijeloj momčadi, ne na pojedincu – nije na to pitanje dao Oreščanin konkretan odgovor.

Možemo li očekivati ofenzivni ili defenzivni Hajduk?

- Očekujemo Hajduka da može biti konkurentan Dinamu u sve četiri faze nogometne igre. Da bude dobar u posjedu, ali i u defenzivnoj fazi. U tranziciji, polukontri i kontri je Dinamo najopasniji.

Tmurno je vrijeme, kao i Hajdukova jesen. Može li se u Maksimiru naći tračak vedrine za Hajdukovo proljeće?

- Ja bih to najviše volio, to je moja najveća Novogodišnja želja – poželio je trener "bijelih".

Veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 08:16