Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
PLAVI MERCATO

U MAKSIMIRU SVE KRIJU KAO ZMIJA NOGE, ALI MODRI ČEKAJU 'KAPITALCA' Kupovina će sigurno biti: U planu su jedno ili dva istinska pojačanja

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. siječanj 2017. 18:25

Dakle, prijelazni rok. U Dinamu ove zime dosad nije bio baš produktivan. Ni što se tiče odlazaka, ni što se tiče dolazaka. Ali kako će izgledati idući mjesec dana?

U Maksimiru sve kriju kao zmija noga. Može se tu i tamo dobiti neka informacija, procurilo je da su Modri poslali ponudu za Estorilova Matheusa Indija. Međutim, i tu je nešto stalo, odgovora zasad nema, očito, Matheus je sve dalje od Dinama. Ili je ponuda bila premala, a pričalo se o 500-tinjak tisuća eura, ili su se ljudi iz Maksimira u međuvremenu ohladili.

- Dovest ćemo igrače u ovom prijelaznom roku. Ali bit će to pravi igrači, prava pojačanja - čuli smo nekoliko puta u zadnjih nekoliko dana u Maksimiru, s različitih strana. Izgleda da su Modri krenuli drugim putem, da su odlučili ne trošiti suludo, već planirano, fokusirano. Glavna je čežnja napadač, pa krilo, pa lijevi bek, pa... Kako sad stvari stoje, neće svi doći.

Nema kupnje radi kupnje

Govorilo se tijekom jeseni da će Dinamo potrošiti oko pet milijuna eura na ovom mercatu, pitanje je hoće li na kraju dostići tu cifru jer uvidjeli su i sami zadnjih dana da je teško pronaći pravo pojačanje, čak i uz milijunsku odštetu. No ono što se zasigurno može iščitati iz svega što čujemo jest da se neće ići u kupnju radi kupnje, već će onaj koji dođe morati biti pojačanje odmah.

Ali, kažemo, u svim tim pričama ima i dosta opreza, nitko se ne želi zaletjeti s imenima i najavama. Uostalom, tek je jučer službeno završio odmor Dinamovoj radnoj zajednici, neki će se vratiti na posao za dan-dva, pa tek tada, zapravo, možemo očekivati da se krene u pravi posao. Dosad je sve bilo promatranje i opipavanje tržišta, a realizacija tek slijedi. Jasno, dosta toga ovisi i o ostancima, poglavito o Soudaniju, o tome pišemo svakodnevno i još ćemo, silom prilika, pisati.

Nitko se u Maksimiru baš i ne želi službeno izjašnjavati o tome, ali idućih bi dana moglo biti nekih dolazaka. Kao što bi se moglo dogoditi i da nitko ne dođe, ako ne nađu pravo ime..

Linker
09. svibanj 2024 11:19